![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
mam pewien problem z Firefoksem. Napisałem sobie funkcję, która zamienia mi polskie znaki na utf. I teraz mam formularz i chciałbym, żeby dane z jednego pola były "przepuszczane" przez tą, funkcję, a następnie po zmianie znaków dodawane do bazy mysql. I teraz tak, napisałem cały skrypt, wszystko ładnie pięknie.... tylko, że w Firefoksie nie działa. Znaczy działa częściowo - dodaje wszystko, dopóki nie będzie polskiego znaku. PS. w Internet Explorerze (mam wersję 7), wszystko działa OK. Oto funkcja
A to kod dodający wartości z formularza do bazy danych:
czy wie ktoś dlaczego tak się dzieje? ![]() i jak rozwiązać ten problem?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm przy wysyłaniu formularza polskie znaki automatycznie zamieniają sie na ich odpowiedniki w odpowiednim kodowaniu (takie jakie masz ustawione w <head>
prawdopodobnie funkcja odbiera już te "przekształcone" i nie ma co zmieniać. PS: mam nadzieje że to forum pozamieniało Twoje odpowiedniki na normalne znaki pozdrawiam Chmura |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:48 |