![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam jakiegoś dobrego kursu JS (online). Wszystko co do tej pory znalazłem to jakieś pół informacje. Zależy mi na kursie dzięki któremu poznam JS i będę mógł bez większego bólu poznawać ajaxa. Możecie coś polecić?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 5 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
http://www.w3schools.com/js/default.asp
a co do ajaxa to na stronie prototypa: http://prototypejs.org Ten post edytował domis86 24.10.2007, 17:11:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę odświeżę temat bo myślę, że wielu osobom się przyda.
Na blogu ferrante jest doskonały kurs JavaScript. Jest napisany przystępnym językiem i co dla niektórych jest ważne jest po polsku. Dodatkowo jest wprowadzenie do frameworka jquery. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może po prostu developer:mozilla:JavaScript
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za odpowiedzi. Czy po przerobieniu materiału z ferrante.pl i developer:mozilla:JavaScript
będę znał JS dobrze? Mam na myśli w miarę swobodne przelewanie myśli na kod. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Dziękuje za odpowiedzi. Czy po przerobieniu materiału z ferrante.pl i developer:mozilla:JavaScript będę znał JS dobrze? Mam na myśli w miarę swobodne przelewanie myśli na kod. To zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Jeden będzie czytał sto razy i nie zrozumie, a drugi zrozumie za pierwszym razem. |
|
|
![]()
|
|
To zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Jeden będzie czytał sto razy i nie zrozumie, a drugi zrozumie za pierwszym razem. Złe pytanie. Czy jeśli to przeczytam i zrozumiem to poznam JS? Dla mnie JS to na razie czarna magia i nie wiem czy informacje zawarte na tych dwóch stronach opisują wszystkie zagadnienia. Jeśli kupisz sobie dobrą książkę do php i ją przeczytasz to pozostaje Ci tylko manual do wglądu w opisy funkcji. Szukam źródła, która w jednym miejscu opisze cały JS i ewentualne moje problemy będą się skupiać jak zakodować algorytm a nie do skłądni języka. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) nie wiem czy informacje zawarte na tych dwóch stronach opisują wszystkie zagadnienia. (...) Sporo czasu będziesz szukał skoro nawet nie klikasz w linki, które dostajesz Szukam źródła, która w jednym miejscu opisze cały JS i ewentualne moje problemy będą się skupiać jak zakodować algorytm a nie do skłądni języka. ![]() A może zacznij czyta i się uczyć zamiast gdybasz. Poza tym o jakiej jednej stronie mówisz w kontekście developer:mozilla:JavaScript? Onet.pl to też dla Ciebie jedna strona? developer:mozilla:JavaScript to najpełniejsza i najbardziej dokładna dokumentacja JavaScript. Z dodatków możesz poczytać QuirksMode Resources |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 00:46 |