![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
mam kod do modyfikacji rekordu w bazie. Polega to na tym ze przy kazdym wyswietlanym rekordzie jest link "modyfikuj" i otwiera sie formularz do wpisania nowych wartosci. Ale gdy wpisze i zatwierdze nowe dane pisze mi ze "baza zostala zaktualizowana" ale tego nie robi. Pozatym wywala mi blad: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in D:\--== SERVER ==--\=lala=\index.php on line 45 Bardzo bym prosil o pomoc bo nie mam pojecia o co chodzi w tym bledzie :/ Poniezej zamieszczam caly kod php, ktory jest w pliku index.php:
Jezeli ktos wiedzialby w czym problem to bardzo prosilbym o pomoc. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetl zapytanie, które wykonujesz w 45 linii kodu i sprawdź czy ma poprawną postać. Z tego co widzę w tym kawałku kodu który pokazałeś nie pobierasz zmiennych użytych w zapytaniu UPDATE ani z $_POST ani $_GET ani też $_SESSION ... może to jest przyczyną błędu .. nie na każdym serwerze register_globals jest ustawione na On.
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bylbym bardzo wdzieczny jakby mozna bylo bardziej po polsku tak jakby dla "przedszkolaka" ?
![]() chodzi o wpis: $tablica = mysql_fetch_array($wykonaj); Ten post edytował kalafoon 22.10.2007, 09:51:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla przedszkolaka:
zrób echo $zapytanie; tuż przed $tablica=mysql_fetch_array(); i wklej to co się wyświetli. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
wyswietlil cos takiego:
SELECT ID_Produktu,NazwaProduktu,InfoMale,InfoDuze,Cena,CenaNaWylacznosc FROM produkty where id=5 Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in D:\--== SERVER ==--\=lala=\index.php on line 46 |
|
|
![]()
|
|
To teraz skopiuj to zapytanie i spróbuj wykonać je bezpośrednio w bazie danych ( np za pomocą phpMyAdmina ) bądź też użyj funkcji mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual żeby dowiedzieć się bezpośrednio komunikatu błędu.
-------------------- 404
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:22 |