![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Natknąłem się gdzieś w internecie na taki jakby status bar, tyle ze wiekszy. Jest fotka prezydenta Pana Lecha Kaczyńskiego, napis "Koniec kadencji za:" A poniżej wyświetla się czas który pozostał, oczywiście w dniach, minutach i sekundach. Mam ogromną prośbę. Chciałbym zrobić obrazek z takim właśnie systemem odliczania, jak ktoś to uzyskał. Jest to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość jeżeli pytanie kogoś "rozwala". Pozdrawiam i czekam na Waszą Pomoc :]
Powód edycji: dodalem tagi (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a wiesz jak zrobic normalne odliczanie? mozesz najlatwiej zrobic 10 plikow graficznych z cyframi 0-9 i odpowiednio je wstawiac
jestli chodzi o skrypt php, ile np. dni zostalo do jakiegos terminu, mozesz uzyc time(), chociaz pewnie jest latwiejsza metoda, mi to do glowy przyszlo ![]() musisz do aktualnego czasu w sekundach, dodac liczbe sekund na ktore czekasz i wtedy bedziesz mial szukana date w sekundach odliczanie wtedy juz robisz na podstawie dodaj,odejmij ![]() troche zakrecilem ![]() time" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:59 |