![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chciałbym uzyskać taki efekt jak tu po wciśnięciu validate http://mattberseth2.com/ajax_modalpopup_pr...ss/default.aspx
szukałem w googlach, nie wiem może coś przegapiłem może o złe rzeczy pytałem patrzyłem też w dokumentacji jQuery i nie doszukałem się czegoś takiego |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób div z szarym tłem i opacity na 0.5, wypozycjonuj go absolutnie (top: 0; left: 0; right: 0; bottom: 0;) i gotowe.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, mam tak
Kod position:absolute; background-color:gray; text-align: center; top: 0; left: 0; right: 0; bottom: 0; filter:alpha(opacity=50); -moz-opacity:.50; opacity:.50; ale jak przewijam stronę to nie ma dalej szarego pokrycia, jest tylko na "pierwszym ekranie" a wtym js co dałem link podczas przewijania, obrazek loading przesuwa się ładnie w dół, no i cała strona jest wypełniona |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zrobiłem to tak:
funkcja najpierw przesuwa dokument na koniec, sprawdza maksymalna wartosc przesuniecia, dodaje wysokosc ekranu i wraca do miejsca z kad zaczales ![]() Co prawda obrazek sie nie przesuwa ale tlo pokrywa całość. Aby obrazek sie przesuwal musialbys wstawic dodatkowa funkcje powtarzajaca sie np co 50 ms sprawdzajac wartosc document.body.scrollTop i dodajac ja do oryginalnego polozenia obrazka |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 6 Dołączył: 31.08.2005 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat position: fixed; Nie działa w IE ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2005 Skąd: skad Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrob tak:
Kod <div id="loader"></div> #loader { position:fixed; z-index:9999; top:0px; left:0px; background:#fff; opacity:0.8; /* dla FF */ filter:alpha(opacity=80); /* dla IE */ width:100%; height:100%; } Kod <![if IE 6]> <style type=\"text/css\"> /* tylko dla IE w naglowku strony */ #loader { position:absolute; width:expression(document.documentElement.clientWidth + 'px'); height:expression(document.documentElement.clientHeight + 'px'); top:expression(offset = 0 + parseInt(document.body.currentStyle . paddingTop) + parseInt(document.body.currentStyle.marginTop), document.documentElement.scrollTop + offset + 'px'); } </style> <![endif]> u mnie działa ![]() A jeśli by nie działalo to zmień na Kod <!--[if IE 6]> <![endif]--> nie wiem dlaczego ale czasami robi to różnicę |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może zrób to thickbox(jquery)?
-------------------- (: dmx :) ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:36 |