![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam juz kod php, java script (tworzę gre), potrzebuje jeszcze planszy, bedzie wygladac ona tak:
Pętla php tworzy duuuuzo DIV CODE <?php x="-15"; y="-15"; while($y<="15"){ while($x<="15"){ echo'<div id="x'.$x.'y'.$y.'" style="left: '.$left.'px; position: absolute; background-image: black; top: '.$top.'px;"></div>'; $left+="20"; ++$x; } $left="20"; $x="-15"; $top+="20"; ++$y; } Jednak stworzony przez php KOD HTML jest zbyt długi (ucina się). Chodzi mi o to czy da sie jakos zdjąć ograniczenie kodu HTML, a może podzielić kod html na kilka części, lub też ową część: CODE style="left: '.$left.'px; position: absolute; background-image: black; top: '.$top.'px; zapisać w jednej częśći (class) - jednak wtedy dodanie w pętli $top i $left nic nieda, ponieważ w stylach będą mieć tą samą wartość. Prosze o pomoc. Z góry NIE dziękuje, podziękuje jak ktoś odpisze, bo jeszcze mu się odechce ![]() Pozdrawiam Ten post edytował gadzio 21.10.2007, 11:04:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 4 Dołączył: 23.05.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Jeśli robisz gierkę w Javiascript to czemu nie każesz wygenerować tego JS tylko PHP ![]() -------------------- openSuse, Eclipse i Aptana - daje rade
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Cytat Jednak stworzony przez php KOD HTML jest zbyt długi (ucina się). Chodzi mi o to czy da sie jakoś zdjąć ograniczenie kodu HTML, CO to znaczy? Widziałem już wielomegowe pliki htmlowoe, i w żadnym z nich nie ucinał się żaden fragment. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę chaotycznie stosujesz operatory '' i "" oraz typy zmiennych, trudno okreslić co tez twój kod naprawdę generuje, wg mnie powinien wyglądać tak:
Na marginesie, czy zamiast 900 div'ów pozycjonowanych absolutnie nie prościej zastosować jedną zwyczajną tabelkę ![]() Pozdrawiam i powodzenia. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 4 Dołączył: 23.05.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Miałem kiedyś taki problem na home.pl - w pewnym momencie obcinał kod HTML. Okazało się, że to przez jakąś funkcje na której się wywalało. Nadal uważam że tworzenie planszy go gdy w JS to zadanie dla JS a nie PHP. -------------------- openSuse, Eclipse i Aptana - daje rade
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Popieram nevt'a. Planszę zrób w formie tabeli (jak dla mnie to pierwsze skojarzenie w jaki sposób zrobić planszę). Odpadnie Ci wtedy pozycjonowanie, a co za tym idzie doklejanie style inline, a co dalej za tym idzie kod będzie zdecydowanie mniejszy. Ponadto nie będziesz miał żadnego problemu pod różnymi przeglądarkami
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Juz dawno udalo mi się rozwiązac ten problem: To byla wina Webserva ktory bardzo rzadko wyswietlal caly kod HTML. No i oczywiscie ja robilem to w DIV dlatego ze chcialem aby ludzik sie tam przesuwal, kazda kratka miala swoje ID, jednak nie wiem czy nie lepiej to zrobic w style.left, style.top ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:15 |