![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziendobry,
mam takie pola w pliku "plik2.php" chce to co jest w tych polach wpisane pobrac i wyszukac w bazie danych. zapytanie mam takie
niestety po wpisaniu w pole cene do wyszukuje, jednak gdy wpisze od wywala mi iz zakonczono niepowodzeniem zapytanie. do tego mam problem, iz nie wiem jak zrobic, ze gdy w oba pola wpisze cene, wyszuka mi pzredzial miedzy nimi, a gdy jedno tylko to wszystko do tego kryterium... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest spora różnica pomiędzy funkcją isset" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, a funkcją empty" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Poza tym cierpi logika twojego skryptu
![]()
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm chyba jednak powinienem wpisac caly kod tu, o ktory mi chodzi a przy okazji moze rozwiazecie druga zagadke ktora jest dla mnie ciezka, zdaje sobie sprawe ze to moj bld logiczny w torzeniu zapytan itd, ale nie wiem jak go zoptymalizowac tak aby dzialalo.
Otoz gdy wpisze w pole nazwa czy Producent, przy okazji zaznaczajac checkboxa, aby szukalo tych kryteriow, jednak przy zaznaczeniu dwoch i wiecej checkboxow, wywala mi na ekran wynik name + chechboc plus wynik jakby oddzielny od innych checkboxow, i tak jak wciskam nazwe telewizora i tv, wynajdzie mi to co szukam, ale jak dodam rozne, to znajdzie mi telewizor plus wywali na ekran wszystkie poszukiwania z drugiego checkboxa. koda mam taki
cena dzial btw; chyba dzieki temu empty, za co dziekuje ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 15:08 |