![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otoz mam formularz gdzie mam check boxy, niestety usilnie nie moge pobrac wartosci. O co mi chodzi, mam:
w pliku "plik2.php". Wysylam metoda GET do pliku "plik1.php" dane, jednak nie wiem jak zlapac check boxy tak, aby wylapac ktore sa zaznaczone i wyszukac "name" zaznaczonych w mojej bazie danych. Probowalem czyms takim:
macie jakies pomysly?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli wysyłasz formularz metodą GET to widzisz wszystko w pasku adresu - tam masz odpowiedź
![]() Pamiętaj zawsze z pomocą przyjdzie print_r($_GET) albo print_r($_POST) i zobaczysz co masz w tablicach globalnych, to samo dotyczy sesji a Twój problem to rozwiąż tak:
Łukasz Ten post edytował kossa 20.10.2007, 23:39:26 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no niestety nadal nie dziala, tym razem wyrzuca wszystkie pozycje zamiast wyszukac w bazie, mam wrazenie ze mam blad w skladni zapytania, ale nie wiem dokladnie gdzie... nie mniej nie wiem nadal co zmienic
EDIT: znalazlem blad... znajdowal sie w zapytaniu
mialem zwyczajnie zapomnialem zasad zapytania z where... coz moze to ta pozna godzina tak czy inaczej dzieki za odpowiedz pozdrawiam EDIT: radosc trwala krotko... o to mam tu juz niestety nie wiem jak zadac zapytanie aby wynalazlo mi w bazie takie pozycje, gdzie cena jest wieksza od "cenaod" i mniejsza od "cenado". Ten post edytował gojira 21.10.2007, 00:24:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:56 |