|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Chciałbym stworzyć bazę danych która zainstalowana na dwóch komputerach w innych miastach byłaby połączona cały czas poprzez internet i automatycznie się aktualizowała. Dla przykładu: W Warszawie na komputerze wpisuję dane do mojej bazy danych które są odrazu przesyłane za pomocą internetu do tej samej bazy danych w np. w Gdyni. Tam następuje aktualizacja i dane są gotowe do odczytu. Moje pytanie. W jakim programie/języku najlepiej zrobić taką bazę danych? "ACCESS" z tego co wiem nie ma możliwości aktualizowanai sie poprzez internet i jest programem płatnym. Darmowym najlepszym narzędziem do tego typu pracy wydaje się "SQL". Nie wiem też czy nie lepszy byłby "Microsoft Server SQL"? - Jest płatny ale wiem że są też darmowe jego wersje? Proszę o pomoc w dobraniu najlepszego programu. Z góry dzięki. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
M$ jest zawsze płatny
Tobie chodzi o replikację bazy danych. Takie rozwiązanie umożliwia np baza Postgres jest rozszerzenie SLony do niej. Nie robiłem tego więc dokładniej nie opiszę rozwiązania. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Skąd: Wroclaw Ostrzeżenie: (0%)
|
Proponuje MySQL i uzyc replikacji.
-------------------- -------------------------------------------
Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:51 |