![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznę od tego, że przeszukiwałem forum w celu znalezienia informacji na ten temat, ale niestety niczego takiego nie znalazłem.
Mianowicie, chciałbym na mojej stronie umieścić KONKRETNY FRAGMENT jakiejś strony internetowej. Np mamy stronę bogatą w treść, ale potrzebuję tylko jej fragment, w którym znajduje się np. logowanie do panelu. Z pewnością jest to możliwe. Jak się pewnie domyślacie raczkuję w tematach PHP:) Prosiłbym o taki skrypcik, proszę tylko nie rzucać hasłami typu. google.pl , curl. Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mamy stronę bogatą w treść, ale potrzebuję tylko jej fragment, w którym znajduje się np. logowanie do panelu. Z pewnością jest to możliwe. Czy jest to możliwe to sie okaże (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . Jeżeli masz na myśli kod wykonywany po stronie serwera (np. PHP, ASP.NET), który generuje owy wycinek strony - to niestety nie. Jeżeli natomiast chodzi Ci o kod XHTML to jest to możliwe.Kroki jakie musisz wykonać:
przeszukiwałem forum w celu znalezienia informacji na ten temat, ale niestety niczego takiego nie znalazłem. Chyba słabo szukałeś: [php] wyciaganie fragmentu stringa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2007 Skąd: Kozy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak wyżej Jaro napisał - otwierasz daną stronę ( plik ) na przykład poprzez fopen - czyli :
$plik = @fopen("http://www.sciezka.pl/sciezka/plik.html","r"); potem robisz sobie pętle na przykład while - aż plik się skończy czyli : while ( !feof($plik) ) No i dalej w pętli odczytujesz poszczególne linie czyli funkcja fgets - no i dalej poprzez na przykład eregi odczytujesz ( poczytaj o wyrażeniach regularnych ) konkretny fragment i zapisujesz do tablicy . Jakbyś podał konkretnie z jakiej strony co chcesz odczytać to mogę napisać rozwiązanie pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:03 |