![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Szef zlecił mi aby zrobił projekt graficzny maila. Czy znacie jakąś stronę z szablonami dla wiadomości email lub ewentualnie jakiś program do tworzenia takich szablonów. Wiem, że mogę `ręcznie` stworzyć jakiś projekt, ale nie wiem o jakie założenia się opierać. Bo wiem, że każdy klient poczty jest inny... Jak tworzycie projekty email? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tylko Ci podpowiem abyś nie wysyłał tylko jako HTML, ale też jako zwykły tekst. Znam sporo osób które zwyczajnie nie ogląda HTML'owatych maili. Zaś sam HTML, niech posiada grafikę zawartą w mailu, nie zaś odnośniki do stron. Większość klientów poczty ze względów bezpieczeństwa nie ściąga tej grafiki z "zewnętrznych" serwerów. Mając powyższe na uwadze, grafika powinna "mało ważyć".
A twoje szablony: http://www.google.com/search?q=mail+html+template -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No rozumiem, bez linków, lekka grafika, i wersja tekstowa maila. Jak by nie było wersję tekstową też będę wysyłał. Sam nie ściągam mailii HTML.
Cytat A twoje szablony: http://www.google.com/search?q=mail+html+template To są zwykłe szablony HTML, czy w takim razie poza powyższym mogę stosować HTML bez ograniczeń, czyli po prostu mogę traktować klienta poczty jak zwykłą przeglądarkę HTML, nie ma innych ograniczeń? Nie ma czegoś takiego, że na przykład niektórych tagów nie można stosować, a niektóre są niewskazane? Jeśli faktycznie nie ma żadnych ograniczeń to ułatwia mi to sprawę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat No rozumiem, bez linków Kiedyś na php5.pl był ciekawy tutorial. Generalnie chodzi o to, żeby w atrybucie SRC tagi IMG nie dawać adresu do zewnętrznęgo serwera, tylko całe zdjęcie w postaci binarnej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 1 Dołączył: 11.02.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam pytanie z pokrewnej beczki
![]() Nie moge odniesc sie do zalcznika img:/ Czytalem na forum robie niby jak tam ale cos nie tak:/ PHP:
Szablon wyglada tak: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prawdzie to tak to mniej więcej wygląda
![]() ![]() ![]() to przykład wzięty z maila od microsoftu ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:18 |