![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam to mój pierwszy post na tym forum ale pewny jestem że nie ostani wczoraj dzięki wam udalo mi się przebrnąć problem filtrowania danych wyciaganych z bazy danych.
Mój problem pomaga na tym że mam liste która pobiera dane z bazy tworzy z nich liniki np osoba.php?userID= . www.jedrzejwscy.pl/listaos.php tu można zobaczyc jak to dziala Ja chcę teraz utworzyć filtrowanie tej tabeli wg dwóch komórek tabeli "miasto" oraz "Rodzina" ale niewiem w jaki sposób zrobić zapytanie do bazy kod tego zapytania wyglada nastepująco
Pisze jeszcze raz bo nie mogę sobie dać rady
Rozpracowalem sobie to tak jak wyżej tylko jest jeden problem bo jezeli to zrobie to zanikają linki i nie wyświetlaja sie dane pobierane z bazy danych. Prosze was o pomoc z góry dziekuje Ten post edytował sebamasta 18.10.2007, 16:39:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$query_ra_listaos = "SELECT use* FROM drzewo WHERE Rodzina='$rodzinka'
AND miasto='$miasteczko' ORDER BY imie ASC"; moze lepiej $query_ra_listaos = "SELECT * FROM drzewo WHERE Rodzina='$rodzinka' AND miasto='$miasteczko' ORDER BY imie ASC"; zobacz czy nie ma pomyłki w nazwach, spróbuj tymczasowo wywalić sortowanie i sprawdż czy $rodzinka i $miasteczko nie są puste, może lepiej warunek AND zamienić na OR ? starr ------------------------------------------------------------ www.aleproste.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest akurat literówka w moim kodzie po wpisaniu tego fr wynik jest taki
www.jedrzejewscy.pl/listaos2.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:38 |