![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki skrypt, chciałbym aby kasował pojedyńcze rekordy z bazy tzn. jak klikam "Skasuj" to chciałbym aby mi kasował wszystkie powiązane rekordy z id. Jednak nie robi tego a ja nie mogę dojść czemu ![]() Oto skrypt: CODE <? $query='SELECT * FROM aktualnosci ORDER BY data_dodania DESC'; $result = mysql_query ($query); while ($row = mysql_fetch_array($result)) { echo('<table border="0">'); echo('<tr><td><font size="2"><b>'.$row['tytul'].'</b></font></td> <td align="right">'.$row['id'].'</td></tr>'); echo('<tr><td colspan="2" style="text-align:justify;">'.$row['tresc'].'</td></tr>'); echo('<tr><td><form action="index.php" method="POST"> <input type="hidden" name="pokaz" value="aktualnosci_usun" /> <input type="radio" name="to_delete[]" value="id" /> <input type="submit" value="Skasuj" /></b></td><td align="right"></td></tr></form>'); echo('</table><hr />'); } if(isset($_GET['to_delete'])) mysql_query("DELETE FROM aktualnosci WHERE id='".$row['id']."'"); ?> EDIT; Z bazą łączy się z innego pliku, z tym nie ma problemu ponieważ rekordy bardzo ładnie się wyświetlają, z przyciskiem i radio-buttonem pod każdym wpisem, tylko kasować się nie chcą... Pozdrawiam. Ten post edytował Vistule 19.10.2007, 22:09:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularz wysylasz metoda POST, a sprawdzasz czy stnieje tablica $_GET ...
-------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak więc zmieniłem. Wszystko pięknie działa, przy $_GET pokazuje się nawet ładny linczek "pokaz=aktualnosci_usun&to_delete=2" ale niestety rekordy pozostają tam gdzie były
![]() Może źle rozumiem zapytanie zapytanie(?); CODE if(isset($_GET['to_delete'])) mysql_query("DELETE FROM aktualnosci WHERE id='".$row['id']."'"); Ten post edytował Vistule 18.10.2007, 08:00:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2007 Skąd: Kozy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak :
Ten post edytował bartekmedon 18.10.2007, 09:21:04 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki bartekmedon, teoretycznie wszystko działa poprawnie, jest tylko jeden mały mankament, trzeba 2 razy kliknąć w przycisk "Skasuj" aby wybrany rekord zniknął z listy. Jeżeli ktoś mógłby zerknąć jeszcze na ten kod i dopomóc w znalezieniu błędu byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdtrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2003 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz przeniesc zapytanie o $_GET powyzej funkcji ktora drukuje artykuly
czyli:
-------------------- i'm so goth i make happy meals cry
|
|
|
![]()
|
|
W takich momentach po prostu robi mi się wstyd
![]() ![]() Dziękuję Ci batna, gdyby nie Ty pewnie bym siedział nad tym jeszcze ze 2 dni ![]() ![]() Pozdrawiam. Witam. Nie chce zakładać nowego tematu w sprawie tego samego programu dla tego zmieniłem opis i jeszcze raz poproszę Was o pomoc. Mianowicie, przygotowałem sobie taki skrypcik:
W skrypciku chodzi o to że nowe wiadomości będą miały date w kolorze czerwonym a stare (powiedzmy po upływie 30 dni) w kolorze czarnym. Jak daje -1 to mam czarne a jak +1 to czerwone to co chciałem... Wyświetlanie wygląda następująco:
Tak więc teoretycznie wszystko pasuje tyle że chciałbym aby porównywał tylko miesiące a nie całą datę z godziną i innymi przyległościami... Znając moje szczęście to pewnie kwestia 3-4 znaków ale i tak bardzo prosił bym o pomoc za co z góry dziękuję. Pozdrawiam. Ten post edytował Vistule 19.10.2007, 18:38:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:50 |