![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wlasnie.
1.Mam pytanie jak w tresci emaila wyslac strone html generowana przez php? Chodzi mi o to jak przypisac ja do zmiennej, tak zeby odczytujacy emaila zobaczyl zawartosc strony(ze wszystkimi tagami html) 2.Jak przekonwertowac strone generowana via php do pdf-a? Wszystko serwerze linuxowym. Ten post edytował edgar5 17.10.2007, 21:23:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do wysyłania wiadomości z poziomu php służy funkcja mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Ustaw nagłówki na text/html Cały kod html będzie zmienną $tresc Jak to zrobić - masz w manualu w komentarzach a na forum wpisz w wyszukiwarkę mail, to naprawdę nie jest trudne poszukać bo ile można co dwa, trzy dni pisać na ten sam temat. Co do pdf - tu masz listę wszystkich funkcji z których zrobisz ślicznego pdf'a za pomocą php: http://pl2.php.net/manual/pl/ref.pdf.php Powodzenia! Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NIE ZACZIŁEŚ.
Cos takiego: php generuje strone w locie i ta strona w locie jest przypisywana do zmiennej i wysylana emailem: czyli: skrypt.php->wynik html->mail() jak to zrobic? Nie w chodzi w gre zapisywanie do pliku. Ten post edytował edgar5 17.10.2007, 21:24:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 1 Dołączył: 11.02.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie z kossa juz ci odpowiedzial...
Generujesz strone np $tresc="naglowki taga"; tresc2="" for(i<5; i==10, i++) { $tresc2.=$i; } $wiadomosc=$tresc.$tresc2; Zostalo cos wygnerowane.. zapisujesz do zmienniej i koniec.. jesli nie o to ci chodzi to powiedz co dokladnie chce uzyszkac... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:53 |