![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam forumowiczów
Proszę o ocenę mojego designu na stronę oazy przeworskiej. klik - wejście klik - design strony |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 16.10.2007 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jedyne do czego można bardziej się przyczepić to dział "Więcej aktualności" obok wyświetlanego newsa. Dla mnie za dużo tych "aktualności", a zaoszczędzone miejsce przeznaczyłbym na coś innego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Nie wyobrażam sobie dłuższego przebywania na tej stronie - ten jasny kolor (rozmiem, że to bóg) strasznie daje po oczach i skutecznie rozprasza oraz męczy. Poza tym jestem ciekaw ile będzie ważył kod, a konkretnie grafika do tej strony. Jak dla mnie za dużo "bajerów" graficznych.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bóg z dużej litery piszemy. (trochę mnie dogięło, że z małej napisałeś (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) )
Hmm, spróbowałem trochę zmienić tło. klik - wersja z zmienionym tłem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Już lepiej ale i tak bym zmniejszył wartość rozjaśnienia.
PS: jako osoba niewierząca nie traktuję określenia "bóg" jako nazwy własnej. |
|
|
![]()
|
|
Kurcze teraz wydaje mi się ten design zbyt mroczny, a przecież powinien być radosny.
PS Ale pisząc słowo "Bóg" z małej litery możesz obrazić ludzi, którzy wierzą w Boga. Jak byś się poczuł gdybym napisał twoje imię i nazwisko z małych liter? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Cytat Bóg z dużej litery piszemy. To sobie piszcie. Osobiście bardzo nie podobają mi się strony, które wymagają dodatkowego kliknięcia, by się na nich znaleźć. Piję do tutaj do wejścia. Chociaż samo wykonanie bardzo mi się podoba. Sama strona natomiast sprawia wrażenie robionej w pośpiechu. Kilka filtrów w Photoshopie, wszystko zawieszone w próżni i jakoś ze sobą nie współgra. Poza tym musisz pamiętać, że trzeba będzie to pociąć do HTML-a, a świetlik z lewej, który rozlewa się na całą stronę, tego nie ułatwi. edit Cytat Ale pisząc słowo "Bóg" z małej litery możesz obrazić ludzi, którzy wierzą w Boga. A mnie obraża, jak ktoś pisze to z dużej litery. Ten kij ma dwa końce. Ten post edytował batman 17.10.2007, 18:58:40 |
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem troję design. Popracowałem z tłem i zmieniłem kolor tła tekstu przez co cięcie będzie łatwiejsze.
klik - wersja poprawiona 2 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Jedyne co zmieniłeś to kolor (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) A mi chodziło o flarę w lewym górnym rogu. Jest to do pocięcia, jednak będzie powodowało problemy.
|
|
|
![]()
|
|
Nie widzę większego problemu, przecież i tak tło to będzie jeden plik graficzny.
Poradźcie mi bo teraz design wydaje mi się taki niezgrany ze sobą. Hmm, może coś jeszcze uda mi się poprawić na plus. Edit Poprawiłem design: klik - wersja poprawiona 3 Jak oceniacie poprawki? Ten post edytował Kildyt 17.10.2007, 19:49:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 16.10.2007 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ostatnia wersja najgorsza kolorystycznie, za jasne to jest. i dalej jakoś mi nie pasuje te "Więcej Aktualności"
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie widzę większego problemu, przecież i tak tło to będzie jeden plik graficzny. Ciekawe ile ten plik graficzny będzie ważył. |
|
|
![]()
|
|
O jejciu, ale problem. Zaprezentuję Ci w jaki sposób chcę przedstawić tło. Design pocięty zostanie w tabelach, jakoś nie jestem na razie dobry w div'ach.
klik - pocięcie tła |
|
|
![]()
|
|
Nie o jejciu. To jest problem. Jeśli taki onet lub nawet php.pl miałby wstawiony jako tło jeden wielki obrazek, to strasznie by się zamulał. A co do tabelek, to nie jestem ich przeciwnikiem. Jeśli jest Ci wygodnie robić na tabelkach to Twoja sprawa. Też robię na tabelkach bardziej skomplikowane układy stron.
|
|
|
![]()
|
|
Nie jest problemem w jaki sposób to sobie potniesz tylko ile będzie ważyła grafika strony. Te przejścia kolorów, zaokrąglenia, lustrzane odbicia... Nie obraź się ale moim zdaniem masz znikome pojęcie o projektowaniu stron internetowych. Może posiadasz umiejętności obsługi programu graficznego, a także w jakimś stopniu rozwinięty zmysł estetyczny ale... strona www to nie banner ścienny, który idziesz i drukujesz. Grafika ma ważyć jak najmniej, co się da należy zastępować CSSem, czasem trzeba rezygnować z niektórych efektów graficznych na rzecz uproszczenia ich pod kątem właśnie CSSa.
PS: bóg + honor + ojczyzna + inne takie nie mają dla mnie najmniejszego znaczenia więc piszę je z małej litery tak jak każde inne słowa. Chcesz napisać moje imię i nazwisko z małych liter? Proszę bardzo; szczerze mówiąc niewiele mnie to obchodzi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Ma ktoś jakieś zastrzeżenia, pomysły co do designu? Bardzo by mi zależało na jakichś wskazówkach.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli stronka ma być radosna to dodałbym więcej kolorów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 20.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Design może i średni ale dla firmy sprzedające neony, nie dla oazy.
Zacznij od nowa a nie poprawiaj kolorów. |
|
|
![]()
|
|
"Zacznij od nowa a nie poprawiaj kolorów." - raczej nie podzielam Pana zdania. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Przygotowałem nową, poprawioną wersję designu, która jest już wersją końcową i raczej nie planuję jakichś gruntownych zmian. design oazy - klik |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi sie teraz bardziej podoba.
Ps. Wszędzie używasz pogrubionej czcionki?? Jeśli tak to ja osobiście bym to zmienił. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:41 |