![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam pytanie co do edytorow WYSWIG do kodu html+php. Potrzebuje zedytowac graficznie strone tworzona w php ktora ma dosc duzo ramek, w ramkach obrazki no i osobny arkusz css (z tym ze plikow php jest kilkanascie templatow+w nich odnosniki do bazy danych). Pytanie jest takie, w jakim edytorze da sie to zrobic?, no i oczywiscie, jak?
![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W żadnym. Syfu nie potrafi posprzątać żaden program (no dobra - trochę uogólniam). Z góry dziękuję za wyrozumiałość.
Ten post edytował gekon 16.10.2007, 22:05:52 -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a zarys tego mniej wiecej jak mozna zobaczyc grafcznie? nie mam czasu czytac calego kodu zeby zmienic layout kilku ramek i obrazki poniewaz jak juz wspomnialem tego jest dosc sporo. Potrzebny mi widok podgladu i jak to bedzie wygladalo na serwerze, probowalem we frontpagu ale zrobil z tego straszna kaszane i dodatkowo musialem zmieniac znaczniki <? php?> na <% php%> :/
Ten post edytował Brambasz 17.10.2007, 10:13:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli nie masz czasu na czytanie kodów, a musisz zmienić tylko niektóre miejsca to użyj polecenia shella `grep`. Znajdź w źródle kawałek kodu najbliżej tego co chcesz zmienić, ale taki, który na pewno jest częścią templatu. Wygrepuj i powinien Ci znaleźć w który pliku szablonu należy zmienić.
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:03 |