![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2006 Skąd: Lubawka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Prowadzę serwis eVortal.pl i mam dość słaby serwer (tzn. może nie słaby ale szkodzi mi jeden limit) i dlatego często wywala mi błąd bazy danych. Max zapytań to 20 na sekundę a wystarczy że 2 osoby na forum wejdą i już jest lipa. Tak więc od przedwczoraj szukam jakiegoś rozwiązania i znalazłem coś jak cache ![]() Na początku próbowałem z: http://nospor.pl/cache.html ale niestety nie rozumiem w ogóle tego skryptu i nie potrafię go skonfigurować. Szukałem dalej i natknąłem się o algorytmy.pl ale nie chciałem płacić więc znalazłem coś po angielsku: http://www.ilovejackdaniels.com/php/caching-output-in-php/ Tu już problemów nie miałem dużych bo na localhost działało, ale na serwerze nie. Poczytałem dzisiaj jednak komentarze i naprawiłem. Działało prawie jak należy. Problemem było logowanie (oparte na Sesji i Cookie) i mała "dziwność" danych. Poza tym sprawdzało się to dobrze. Tak więc mam nadzieję że pomoże mi ktoś rozwiązać ten problem, tak jak zawsze to na tym forum bywało ![]() -------------------- techme.pl <-- Portal dla e-użytkowników Gry Online <-- Najlepsze gry Forum Dyskusyjne <-- dyskutuj razem z nami Gry Flash <-- darmowa rozrywka Porównywarka cen hostingu <-- szukasz taniego hostingu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Skąd: Poland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Prowadzę serwis eVortal.pl i mam dość słaby serwer (tzn. może nie słaby ale szkodzi mi jeden limit) i dlatego często wywala mi błąd bazy danych. Max zapytań to 20 na sekundę a wystarczy że 2 osoby na forum wejdą i już jest lipa. Tak więc od przedwczoraj szukam jakiegoś rozwiązania i znalazłem coś jak cache ![]() .. to faktycznie cienki serwer. zamiast kombinacji, polecam zmianę. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro masz 20 max zapytań, to nawet jak scachujesz wszystko i zostanie tylko jedno zapytanie / usera, to na stronie będzie mogło być max 30 osób. To bez sens. Z góry z takim serwerem skreślasz sobie serwis.
Zmień serw. -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2006 Skąd: Lubawka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze wcale nie 30
![]() ![]() Jeśli chodzi o serwer to niestety nie mam pieniędzy, a umowa z dostawcą kończy mi się w czerwcu. -------------------- techme.pl <-- Portal dla e-użytkowników Gry Online <-- Najlepsze gry Forum Dyskusyjne <-- dyskutuj razem z nami Gry Flash <-- darmowa rozrywka Porównywarka cen hostingu <-- szukasz taniego hostingu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ty chyba jednak nie wiesz, że cache nie jest do wszystkiego.
Polecam wpierw lekture cache, po co i dlaczego. Chyba nie będiesz cachował zapytań do userów (logowanie, autoryzacja). W takim razie znaldź darmowy serwer z lepszymi parametrami i już. Zagranicą tego jest pełno. ![]() -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
Już jest dobrze
![]() ![]() W każdym razie dzięki za chęci pomocy ![]() ![]() -------------------- techme.pl <-- Portal dla e-użytkowników Gry Online <-- Najlepsze gry Forum Dyskusyjne <-- dyskutuj razem z nami Gry Flash <-- darmowa rozrywka Porównywarka cen hostingu <-- szukasz taniego hostingu?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:09 |