![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 9.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dopiero zaczynam OOP w php i mam do Was prośbę. Piszę sobie system skórek jednak mam problem z metodą build(). Mianowicie jak widać w listningu mam dwa wywołania metody add() która przekazuje tag oraz zawartosc na ktora ma byc zamieniony tag. Jednak u mnie skrypt bierze pod uwagę jedynie wartosci przekazane przez drugą deklaracje metody add(). Co należy poprawić aby brał pod uwagę wszystkie deklaracje metody add() przy przetwarzaniu metody build()
Ten post edytował qbejs 17.10.2007, 16:18:45 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim za każdy razem gdy wywołasz metode add(), usuwasz sobie wcześniej zapisane dane z zmiennej. Ta metoda powinna wyglądać tak:
Myślę, że to jest ten twój problem ![]() Pozdro -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 9.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, a teraz doradzcie jak zrobić żeby metoda build odrazu pokazywala calosc wraz z tagami zmienionymi na kod bo aktualnie wywala mi tyle razy plik tpl ile razy uzywalem metody add()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Zobacz, że dla każdego tagu ($this->tag) wywołujesz wczytanie pliku od nowa. Przenieś to przed pętlę.
Pozdrawiam. Aha. Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
problem rozwiązany. Problem leżał także w metodzie add() gdzie powinno być $this->tag[$text] = $code;
Jeszcze jedna sprawa, dopisałem sobie implementacje pętl. Jednak wogole mi ich nie parsuje. Może Wy znajdziecie błąd bo mnie juz brakło pomysłów
wywołuje to tak
a efekt tego jest taki
Czyli krótko mówiąć nie ma żadnego efektu Ten post edytował qbejs 17.10.2007, 19:31:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:26 |