![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2007 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki plik w php-fusion wyświetlający użytkownika obchodzącego dzisiaj urodziny i chciałbym, aby pod tym bylo coś takiego jak jest w phpbb by przemo, a mianowicie "W ciągu następnych 7 dni urodziny obchodzą:..." CODE /*---------------------------------------------------+ | PHP-Fusion 6 Content Management System +----------------------------------------------------+ | Copyright © 2002 - 2005 Nick Jones | http://www.php-fusion.co.uk/ +----------------------------------------------------+ | Released under the terms & conditions of v2 of the | GNU General Public License. For details refer to | the included gpl.txt file or visit http://gnu.org +----------------------------------------------------*/ if (!defined("IN_FUSION")) { header("Location:../../index.php"); exit; } if (file_exists(INFUSIONS."birthday_panel/locale/".$settings['locale'].".php")) { include INFUSIONS."birthday_panel/locale/".$settings['locale'].".php"; } else { include INFUSIONS."birthday_panel/locale/English.php"; } openside(GEB_001); $heute = "____-".date("m-d"); $result = dbquery("SELECT user_birthdate,user_name,user_id FROM ".$db_prefix."users WHERE user_birthdate like '$heute' ORDER BY user_name ASC"); if (dbrows($result) == 0) { echo GEB_002; } while ($data = dbarray($result)): echo ' ![]() echo " ".$data['user_name']." "; endwhile; closeside(); ?> W tym kodzie chyba wszystkie potrzebne tabele z bazy danych są, więc chyba nic nie trzeba dopisywać. Może ktoś mi to zrobić? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm nie analizowałem kodu ale przecierz wystarczy napisac zapytanie MySQL, które będzie pobierało nicki użytkowników którzy będa obchodzić do 7 dni urodziny, jesli data urodzenia jest przechowywana w sekundkach od 1970 no to banalne, a jak normalna, to w zapytaniu bedziesz musial zmienic lekko jej format, ogólem to poczytaj o intrukcji warunkowej IF w SQL, wtedy napewno Ci się uda
![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2007 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tyle, że ja w php jestem zielony...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:28 |