![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem nowym na tym forum , niewiem czy w dobrym miejscu umieściłem ten temat ,
Mam mały problem z funkcją str_replace , przerabiam jeden skrypt a raczej wyświetkanie linków na przyjazne dla wyszukiwarek kożystające z mod_rewrite apacha. Jak narazie wszytsko działało dobrze jak bazowało na szablonie w kórym były regoły linkow. Ale mam do zmiany jeszcze adresy ( linki ) które występuja jako "szablon" w pliku php. Udało mi się już doprowadzić do tego iż ładnie się wyświetla w formie html lecz w miejscach gdzie są spacke ( puste miejsca ) występuje %20 np : Tester%20Monitora%202.1.html , podobie będzie zrobione też z polskimi znakami ąśżźćńłóę. Próboję to rozwiązać stosując str_replace ale nie moge sobie z tym poradzić, Czy ktoś może podsunąc jakiś pomysł jak rozwiązac ten problem. Zamieszczam fragment kodu nad którym tak siedze :
czwarta linijka kodu odpowiada za wyświetlanie linku Proszę o pomoc z rozwiązaniu tego problemu. Pozdrawiam Bartek Ten post edytował Djvolt 14.10.2007, 14:33:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oki , przepraszam , już poprawiłem ,
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może strtr" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual pomoże?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
mogł bys podac przygład jak to zastosowac w tym przykładzie co wyzej podałem,
Próbowałem to zastosować ale wynik był taki że pojawiały mi sie jedynie pierwsze literki jako opis linku a sam adres wystepował bez zmian. pozdro |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:36 |