![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
piszę teraz projekt oparty o symfony. Doszedłem do implementacji autoryzacji. Skorzystałem z sfGuard. Pierwszy raz mam stycznośc z tym pluginem. No i załóżmy, że na stronie mam blok użytkownika. Użytkownik niezalogowany widzi tylko połowę linków, a zalogowany wszystko. Jak to rozwiązać? Zauwazyłem że w bazie w tabeli sf_guard_permission mam dodane uprawnienia Administratora. Czy analogicznie mam utworzyć Zwykłego usera ? Tylko jak potem to sprawdzić ? Bo raczej nie za pomocą hasCredentials. I czytałem coś dzisiaj na amerykańskich forach, że sprawdzanie uprawnień w templatach jest niezgodne z ideą MVC. Nie wiem kompletnie jak się do tego zabrać. Pozdrawiam ![]() Ten post edytował Balon 14.10.2007, 11:27:11 -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 09:52 |