![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nweb Image v2.0:
Link do projektu: http://code.google.com/p/nweb-image Będę starał się rozwijać również wiki pages. Licencja GNU LGPL Obsługa plików graficznych (Nweb Image): - Tworzenie i wykonywanie obiektów akcji - Tworzenie i wykonywanie obiektów walidacji - Zmiany rozmiaru - Zmiana rozmiaru obszaru roboczego - Obracanie - Odwracanie w pionie i poziomie - Kadrowanie - Filtry graficzne - Komponowanie - Znaki wodne - Fala - Zapis do pliku - Wyświetlenie Dodawanie tekstu (Nweb Image_Text): - Wybór czcionki, koloru, rozmiaru - Dwa rodzaje tekstu (Ramowy oraz zwykły) Upload plików (Nweb Image_Upload) - Tworzenie i wykonywanie obiektów akcji - Tworzenie i wykonywanie obiektów walidacji - Format nazewnictwa, auto numerowania plików - Zapisanie do pliku Tworzenie Tokenów (Nweb Image_Captcha): - Definiowanie rozmiaru grafiki - Definiowanie rozmiaru czcionki - Wybór czcionki ttf - Definiowanie kilku kolorów czcionki, bądź jednego - Tworzenie własnych i wykorzystywanie gotowych obiektów generujących tło - Wybranie stopnia obracania się liter - Wybranie zakresu losowania wielkości czcionki - Wpisanie własnego tekstu - Przykłady: Przykład 1, Przykład 2, Przykład 3, Przykład 4, Przykład 5, Przykład 6 Zmiany w stosunku do poprzedniej wersji: - Nowe nazewnictwo - Szereg nowych funcji - Zmiany konstrukcyjne Download: SVN: http://nweb-image.googlecode.com/svn/trunk/ Kod svn checkout http://nweb-image.googlecode.com/svn/trunk/ Paczka: RAR | ZIP | TAR.GZ W zestawie znajduje się: - Dokumentacja (phpDoc) - Przykłady wykorzystania możliwości biblioteki - Źródła Przykłady on-line - Formularz z tokenem - Upload - Fala + znak wodny - ... więcej przykładów Ten post edytował eai 4.12.2008, 15:17:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klasa fajna, jednak pozostanę przy troszkę innej klasie:
http://verot.net/php_class_upload.htm Nie jest to żadna reklama klasy ani nic takiego. Twoja klasa ma jednak dla mnie za mało funkcji w porównaniu do wyżej wymienionej. Może dzięki niej dodasz kilka funkcjonalności do Twojej (?). Przy okazji: powyższa klasa działa na PHP4/5 Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cos linki nie dzialaja.... :|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
już działają.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prosze o nowy link
|
|
|
![]()
|
|
Linki uaktualniono
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
klasa ogółem super (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) bardzo fajna i użyteczna
prosta ale brakuje mi - a może nie znalazłem? - zmiany kompresji zdjęcia |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podczas robienia swojej strony użyłem tego skryptu, oczywiście uwzględniłem w stopce autora tego skryptu.
Tego poszukiwałem przez około miesiąc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/yahoo.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o aktualizację linków.
|
|
|
![]()
|
|
Nowa wersja 2.0,
szczegóły w pierwszym temacie. Zapraszam do testowania, i dzielenia się opiniami |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klasa ogólnie mi się bardzo podoba. Ale mam problem z przezroczystością podczas skalowania plików png
Oto mój kod:
I gdy skaluje w tym miejscu : $obj_znak->resizeToWidth($skala); (linijka 9) to w miejscach w których obrazek powinien być przezroczysty jest czarny. Dzieje się to przy każdym sklaowaniu pliku png z przeroczystymi elementami. Czy można sobie z tym jakoś poradzić? |
|
|
![]()
|
|
Będę musiał to poprawić. Dzięki za zgłoszenie.
Poprawione. Klasa obsługuje przeźroczystość plików PNG (kanał alfa) podczas wszystkich operacji oprócz metody compose(). Ten post edytował eai 6.01.2009, 20:09:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 3 Dołączył: 26.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cudo. Gratulacje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wiec teraz po update'cie:
-nie działa przezroczystość gif - na gif oraz na png nie działa poprawnie dodawanie znaku wodnego (zamiast przezroczystszego znaku wodnego jest biały prostokąt o wymiarach takich jakie powinien mieć znak wodny) - jpg działa poprawnie - tak samo przezroczystość png (tak jak pisałeś) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak zrobić żeby obrazek wyświetlał się w jednym miejscu a nie usuwał mi całą stronę? Mój skrypt:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Już dawno tak zrobiłem gdyż nie działa to... Ponieważ chce to zrobić z bazą danych - obsługa sesji...
Cytat Fatal error: Uncaught exception 'Image_Exception' with message 'Wrong file format' in F:\Programy\xampp\htdocs\YMapping\lib\Image.php:190 Stack trace: #0 F:\Programy\xampp\htdocs\YMapping\scripts_include\addimage.php(14): Image->__construct('../avatars/') #1 {main} thrown in F:\Programy\xampp\htdocs\YMapping\lib\Image.php on line 190 Cytat <?php
include '../functions.php'; include '../lib/Image.php'; include '../lib/Image/Exception.php'; include '../lib/Image/Text.php'; include '../lib/Image/Text/Exception.php'; include '../lib/Image/Text/Basic.php'; connectWithDatebase("localhost", "root", "", "libraryscripts"); login(); logout(); $nazwa = $_SESSION['login']; $points = queryMySql("SELECT * FROM `users` WHERE `login` LIKE '$nazwa'"); $obj = new Image('../avatars/'.$points["avatar"]); $obj->resizeToWidth(90); $obj->grayScale(); $obj->brightness(120); $obj->display(); $obj->imageCleanup(); ?> Ten post edytował DonMuha 12.08.2010, 11:10:09 |
|
|
![]()
|
|
Swoją drogę lepiej jakbyś ten obrazek zapisał do pliku, zamiast generować go dynamicznie... z uwagi na to że chcesz wykorzystywać to do avatarów!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No a co to za problem w obrazek.php obsłużyc baze?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Slepy jestes? Skrypt co podałem obsługuje baze ale nie działa coś! Wogóle rekordów nie wyświetla... @2x up Chciałem tak zrobić ale żaden skrypt mi nie chce mi zmniejszyć obrazków (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) + chce dodać jeszcze tekst na obrazku (nazwe użytkownika) Już działa;) @Edit Tekst nie działa poprawnie: brak przezroczystości. Ten post edytował DonMuha 12.08.2010, 11:31:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 04:48 |