![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie pytanko, czy da rade zrobić taki upload plików aby nie wygrywały się na serwer tylko na jakiś inny kompuer o stałym adresie IP.Czyli mamy stronke wrzuconą na jakiś tam serwer, ona sobie tam fajnie funkcjonuje no i teraz jeśli ktoś przez tą strone wrzuca plik (zazwyczaj ląduje na serwerze) to żeby ten plik lądował na jakimś innym komputerze o stałym adresie IP. Nie wiem czy jest cos takiego możliwe do wykonania ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma takiej możliwości. Chyba, ze na docelowym komputerze dziala usługa ktora na cos takiego pozwala.
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najrozsądniejszym rozwiązaniem jest postawienie na tym komputerze serwera ftp. i potem kierowanie uploadu przez twoją stronę na ten konkretny serwer. proste i skuteczne jak sądze.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nio też o tym myślałem,tylko nie wiem jak przekierować upload na dany serwer FTP znasz może jakieś informacje na ten temat
![]() A znasz jakiś dobry programik do stworzenia serwera FTP darmowego w każdym celu ![]() Ten post edytował Mietek84 13.10.2007, 17:22:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2007 Skąd: http://localhost/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaki masz system jak linuxa to spoko postawisz ftp poszukaj w repozytoriach ftp.
|
|
|
![]()
|
|
win XP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na docelowej maszynie stawiasz jakies free ftp (dowolne - konfigurujesz, ustalasz uzytkownikow) a na serwerze musisz zrbic normalny upload plikow. czyli wyglada to tak
user -> skrypt uploadu Twoj serwer -> upload na Twoj serwer -> upload na serwer protokolem ftp -> wyczyszczenie bufora. a dokladniej w momencie kiedy plik leci na Twoj serwer jest on jednoczesnie dogrywany do ftp takze procedura leci rownolegle. szybko i do celu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:47 |