![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hi, mam problem, a mianowicie.
Nie dodaje mi nic do zmiennej $_POST['text'], a powinno, bo do formularza dopisuję. Druga sprawa to jak tutaj dodać, aby gdy nic nie wpisze do formularza to mi wyświetlało "Proszę wypełnić poprawnie formularz". I trzecia sprawa to jak mam dodać datę do bazy do pola INT, przykładowa data: 1191449093 co oznacza 04.10.2007, 00:04:53. Z góry dzięki za pomoc. Oto kod:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie dodaje mi nic do zmiennej $_POST['text'], a powinno, bo do formularza dopisuję. Gdzie w przedstawionym kodzie masz odwołanie do owej zmiennej (poza sprawdzenie warunkiem if?). Pokaż formularz, kod obsługi - i napisz, co powinien robić (wybierz tylko intresujący Cię fragment, a nie cały kod PHP).Dodatkowo możesz sobie wyświetlić co masz w tablicy $_POST:
Druga sprawa to jak tutaj dodać, aby gdy nic nie wpisze do formularza to mi wyświetlało "Proszę wypełnić poprawnie formularz".
I trzecia sprawa to jak mam dodać datę do bazy do pola INT Po to stworzono w bazie danych pola obsługująca czas, aby z nich korzystać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) (jeżeli korzystasz z MySQL-a to dla Cieie dobrym wyborem będzie DATETIME).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No to mam tak teraz:
Wyświetla mi: Kod Array ( [co] => dodawanie [kto] => admin [tresc] => asdasdsd [token] => xfxm ) cool Dodano poprawnie. Ale dodaje tak: Kod 2 | admin | | 2 | 2007 (po admin powinno dać to asdasd ze zmiennej $tresc, co widać wyżej) Co jest nadal nie tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 12:54 |