![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2007 Skąd: Kozy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mami takie zadanko :
Napisać stronę, która na podstawie pliku tekstowego CSV o formacie nazwisko,data_urodzenia wyświetli statystykę występowania znaków zodiaku Generalnie nic trudnego ale zastanawiam się nad jakimś szybkim i prostym rozwiązaniem. Zrobiłem to ale kod jest dość "skomplikowany" , po prostu może ktoś ma pomysł na zrobienie tego króciutko, łatwo i przyjemnie bo sam jestem ciekawe innych metod na to zadanie niż moja ( nie pokazuje jej teraz bo nie piszę ze swojego komputera ). Jestem ciekawe sugestii pozdrawiam P.S. Aha w pliku data przyjąłem, że jest w formiecie : YYYY-MM-DD . |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyciągasz date urodzenia a konkretnie dzień i miesiąc i cała filozofia się kończy
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zadań domowych nie odrabiamy.
2. Sprytnie, ale nic nie dostaniesz dopóki nie pokażesz że choć trochę się postarałeś, będziesz u siebie to prześlesz mi swoje rozwiązanie żebym wiedział ze nie oszukujesz. Wtedy otworzę wątek. Do tego czasu zamykam. ------------------ Otwieram, autor dosłał swoje rozwiązanie: http://soundpage.info/php_lab/lab3-2.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2007 Skąd: Kozy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za odblokowanie jestem ciekaw innych sposobów rozwiązania pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podszedłem do tego tak:
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Darti - super bardzo dobre rozwiązanie, sam myślałem nad wykorzystaniem funkcji mktime ale coś mi nie chciało działać poprawnie więc zrobiłem jak zrobiłem.
Dzięki serdeczne za odpowiedź pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 13:17 |