![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy jest możliwe ustawienie Eclipse tak aby po zmianie perspektywy w edytorze zmieniało się kolorowanie i podpowiadanie składni na takie jakie jest w wybranym komponencie ?
Chodzi mi tutaj o przełączanie się pomiędzy edycją w PDT i Aptaną wtedy gdy mam w pliku pomieszany kod HTML i PHP. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dokładnie o to ci chodzi, ale kolorowanie składni zależy od rodzaju edytora, którym otworzyłeś dany plik. Po prostu robisz prawoklik na pliku i wybierasz "open with xxx".
Ale generalnie to lepiej nie mieszać php z html i wtedy nie ma problemu :-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O tym rozwiązaniu wiem, jednakże jest to troche nie wygodne. Chodziło mi o to żeby po zmienieniu perspektywy zmieniło się podpowiadanie i kolorowanie tak jak bym ten plik otworzył w innym edytorze (tym na który się przełączyłem)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To chyba jest niemożliwe - wymagało by to zamknięcia pliku i otwarcia go ponownie w nowym edytorze domyślnym w danej perspektywie. Ale mogę się mylić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
athabus - nie mylisz sie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) To tylko moge napisac - sam kiedys mialem z tym problem i jest to niemozliwe gdyz konkrenty edytor jest przypisany do danej perspektywy.
Ten post edytował NuLL 14.10.2007, 23:10:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:08 |