![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. Jakis czas temu znalazłem na naszym forum skrypt do prostej galerii zdjęć.
Po umieszczeniu go na komputerze lokalnym (zainstalowany krasnal) wszystko działa ok. Jednak po wrzuceniu na serwer wczytuje mi tylko katalogi ze zdjeciami. Po wybraniu katalogu nic się nie wyświetla. Czy miałby ktoś czas zerknąć na to:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź register_globals, a także wielkość liter w nazwach katalogów i plikach (np. dla linuxa wielkość liter ma znaczenie). Na razie tyle tak powierzchownie patrząc.
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc tak. Nazwy i wielkości liter są OK, sprawdzałem.
Jeśli natomiast chodzi o register_globals to nie bardzo wiem o co chodzi. Jestem (jak sam kącik w którym piszę na to wskazuje) początkujący w PHP. Może jeszcze jakieś jakiś wskazówki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc tak. Nazwy i wielkości liter są OK, sprawdzałem. Jeśli natomiast chodzi o register_globals to nie bardzo wiem o co chodzi. Jestem (jak sam kącik w którym piszę na to wskazuje) początkujący w PHP. Może jeszcze jakieś jakiś wskazówki. http://pl.php.net/register_globals Krótko mówiąc, jeżeli zmienne w pasku adresu przekazujesz gdy register_globals = off, wtedy w kodzie musisz użyć $_GET['zmienna'], poszukaj na forum więcej na ten temat bo nie jednokrotnie o tym pisaliśmy. Oczywiście zalecanym ustawieniem jest wartość off, dlatego mniemam że na hostingu może Ci to nie działać ![]() Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Witam ponoiwnie. Niestety do dzisiejszego dnia nie udało mi się z tym nic zrobic.
Czytałem o register_globals ale mój stopień zaawansowania w PHP pozwolił mi jedynie przeczytac, z praktyką jesr znacznie gozej. I teraz prosba i pytanie zarazem do was. Czy ktoś z dobrym sercem pomógł by dla raczkującego przedszkolaka:). Jeśli nikt mi nie pomoże to zamykam niestety ten temat bo sam nic już z tym nie zrobię. Podaję jeszcze linka do strony. Może to w czymś pomoże: http://www.stypka.yoyo.pl/zdjecie/zdjecie.php Po wybraniu danego katalogu powinny się wyświetla fotki. Tymczasem nic:( Ten post edytował stypkalukasz 13.10.2007, 17:51:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2007 Skąd: z zadupia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do zmiennych globalnych wstaw na poczatku pliku ponizszy kod
wtedy nie bedzie istotne jak ustawione jest register_globals Ten post edytował buul 13.10.2007, 20:11:11 |
|
|
![]()
|
|
Wkleiłem powyższy kod i niestety nic nie ruszyło.
Może jeszcze jakieś pomysły? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może dlatego, że zrobiłeś to niepoprawnie?
możliwe też, że niewystarczająco mocno zagłębiłem sie w kod, ale nic niepoprawnego tam nie widzę. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie tylko Ty nie widzisz tam nic niepoprawnego. Pokazywałem ten kod wielu osobom (nawet dosyć mocno zaawansowanym w PHP) i nic złego w nim nie widzieli.
Może błąd tkwi w serwerze...Sam nie wiem. Ale kończę już ten temat. Zrobiłem galerię inaczej. Dziękuję wszystkim za poświęcony czas i pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:50 |