![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam macie może pomysł jak wyświetlić zawartość pętli jedno po drugi bo normalnie wyświetla od razu całość wiem że jest to możliwe w AJAX-ie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz dac opoznienie
setTimeout -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz dac opoznienie setTimeout Po pierwsze do setTimeOut nie jest potrzeby Ajax, po drugie ma to wadę taką, że użytkownik czeka tyle samo czasu jak normlanie, plus czas jaki zajmuje "animacja" ****************************************************************************** Można zrobić tak: Ładujesz stronę - wywołujesz funkcję wejściową JavaScript Ajaxa, z parametrem zero - czyli że to jej pierwsze wywołanie, Fukcja Ajax po stronie serwera wykonuje sobie zapytanie
i zwraca ten jeden wiersz lub NULL jaki nic nie zostało Funkcja wyjściowa JavaScript Ajaxa, dodaje poprzez innerHTML otrzymane Dane do Div'a i o ile nie jest to NULL znowu wywołuje funkcję wejściową JavaScript Ajaxa z parametrem zwiększonym o 1, Takie rozwiązanie daje tyle, że użytkownik widzi w czasie rzeczywistym pobierane wyniki. Nigdy tej idei nie stosowałem w praktyce, ale szczerze mówiąc nie mogę się doczekać kiedy będę miał okazje to zrobić, myślę, że fajny patent Oczywiście jeśli danych nie jest zbyt wiele i mamy do nich szybki dostęp to lepiej użyć tylko setTimeOut bez żadnego Ajax'a, albo w ogóle wyświetlić wszystko od razu Ten post edytował php programmer 11.10.2007, 10:52:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 23:15 |