![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Program ma za zadanie czytać zawartość pliku i wyświetlać w postaci windowsowego message boxa. Przyjmuje on za parametry - tekst do wyswietlenia - tytul okna informacyjnego - przyciski Programik do pobrania tutaj
Kod http://localhost/autostart/test.php Nie działa. ( w menadżerze zadań widać uruchomioną aplikację ale efektów jej działania nie )Kod D:\WWW\autostart>php -c C:\PHP\ -f test.php Działa.------------ właśnie doczytałem w manualu: Kod Notatka: Jeśli ta funkcja zostanie użyta do uruchomienia programu który ma działać w tle, Jak mam przekierować wyjście ?należy upewnić się, że wyjście tego programu jest przekierowane do pliku lub innego strumienia wyjściowego. W przeciwnym wypadku PHP zawiesi działanie aż do zakończenia działania wykonywanego programu. edit> Kod Dodatkowo nie mogę w zmiennej $string umieścić przejścia do nowej linii bo wtedy to już zupełnie mu odwala i wyświetla tylko Poradziłem sobie z tym rozwiązanie było takie proste że aż mi głupio zamiast $string = "linia1 \n linia2"; trzeba dać $string = 'linia1 \n linia2'; - apostrofy zamiast cudzysłowów.
ciąg znaków do wystąpienia pierwszego łamania linii (ex. $string = "linia1 \n linia2"; wyświetli linia1 a resztę opcji - na przykład tytuł - oleje) Proszę o pomoc. Ten post edytował orglee 11.10.2007, 08:13:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:42 |