![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 2 Dołączył: 25.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem (jeszcze nie do końca) statystyki.
Mam w nich taką tabelkę:
Chcę aby to: $query=mysql_query("select sum(all) as suma from statystyki"); $row=mysql_fetch_assoc($query); dodawało zliczyło wszystkie wartości w all bo mam np 22.333.33.2 | 12102007 | 2 22.311.33.2 | 11102007 | 5 22.323.33.2 | 10102007 | 4 a funkcja sum(all) ma dodać wartość 2 do wartości 5 itd. I gdy chce uzyć mysql_fetch_assoc do tego i wczytac to jako $row['suma'] to wywala error :/ blad: arning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in stats.php on line 29 Jeśli fetch_assoc nie czyta sum() to jak wczytac wartość 'suma' ![]()
Ten post edytował colinQ 10.10.2007, 16:57:17 -------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
-> Screencup - podcast/screencast, recenzja Makowych aplikacji -> www.screencup.pl - witryna internetowa podcastu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień all na typ numeryczny.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 2 Dołączył: 25.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmieniłem all na (int) i nic sie nie zmieniło :/
-------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
-> Screencup - podcast/screencast, recenzja Makowych aplikacji -> www.screencup.pl - witryna internetowa podcastu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz błąd w zapytaniu. Zrób mysql_error, bęziesz wiedział jaki.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wyświetla tylko takie coś :/
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in stats.php -------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo zapytanie jest błędne, albo nic nie zwraca, nic nie wyszukuje.
A, i postaraj się korzystać z apostrofów zwykłych i tych odwróconych we wszystkich zapytaniach - sam miałem dużo problemów przez ich brak. :| -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ktos ci pisze:
Cytat Zrób mysql_error, bęziesz wiedział jaki. a ty chyba tego nie zrobiles bo walisz:Cytat Wyświetla tylko takie coś :/ Jakbys dal to oco cie proszono to bys dostal blad mysql.Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in stats.php
Wracajac do problemu: all jest słowem zastrzeżonym. Nie mozesz go wiec normalnie uzywac w zapytaniu. Musisz pisac tak:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No wstawiełm 'all' ale pojawił sie nowy blad :/
Tak jakby tego nie zlicza bo wywala 0 :/ -------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie 'all' a `all`. KOPIOWAC tez trzeba umiec
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dzięki
![]() Wszystko śmiga jak się patrzy ![]() -------------------- -> Kanał YouTube: http://www.youtube.com/user/screencup
|
|
![]()
|
|
Podpiąłeś się pod temat, w którym masz napisane co masz zrobic. A ty... nic. Czemu nie przeczytales co tu napisane, czemu nie zrobiles mysql_error() o którym tu bylo napisane?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Vanderfell- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czasami takie odgórne potraktowanie się przydaje
![]() Cytat Table 'db11xxxxx.Models' doesn't exist W bazie danych tabela miała nazwę models, w skrypcie wpisane miałem Models, ConTEXTem zamieniłem wszystkie Models na models wgrałem pliczek i działa. Dziękuję, dobrej nocy życzę ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 07:16 |