![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem, wielki problem ![]() Kod if ($PHP_SELF=='index.php' || $PHP_SELF=='index2.php') { echo "Jesteś w plikach index'owych."; } else { echo "Nie jesteś w plikach index'owych."; } I skrypt nie działa, jak jestem w index.php to pisze, że nie jestem itd. Jak to wykonać, aby działało (jak ktoś nie rozumiem rozwinę jakoś)? Wie ktoś, dzięki z góry ![]() ? Ten post edytował ApC 10.10.2007, 15:54:14 |
|
|
-Merko- |
![]()
|
Goście ![]() |
A to jest na fuzionie
![]() $PHP_SELF np.: $PHP_SELF='index.php'; Ja to zrobilem (zeby sprawdzic) tak :
^^ 1 plik^^(na ktorym pisze ze jeses w plikach indexowych TUTAJ)
^^ 2 plik^^(na ktorym pisze ze nie jeses w plikach indexowych TUTAJ) Nie wiem czy oto ci chodziło ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zakładam, że w wcześniej w kodzie masz (a jak nie to uzupełnij)
nazwa pliku określona w $_SERVER['php_self'] jest w postaci: '/plik.php', czyli twój warunek powinien wyglądać:
Pozdrawiam. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 13:10 |