![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich szanownych użytkowników.
No wię mam taki kod: Kod <?php session_start(); require 'mysql.php'; include 'Pager.class.php'; $sql = 'select count(*) from internet'; $result = mysql_query($sql); $row = mysql_fetch_array($result); $recordsCount = $row[0];//pobranie liczby rekordów <---------- linia 31 $pager = new Pager('strona'); $pager->SetTotalRecords($recordsCount); $pag = $pager->Render(true); $start = $pager->GetIndexRecordStart(1); $end = $pager->GetIndexRecordEnd(5); //zapytanie z uwzglenieniem stronicowania $sql='SELECT `anchor`,`link`,`wpis` FROM internet limit '.$start.','.($end - $start + 1); $idzapytania = mysql_query($sql); require 'kses.php'; echo '<table>'; while ($pokaz = mysql_fetch_row($idzapytania)) { <-------- linia 46 echo '<strong><a href='.$pokaz[1].'>'.$pokaz[0].'</a></strong><br />'; $allowed = array('b' => array(), 'i' => array(), 'br' => array()); echo kses(nl2br($pokaz[2]), $allowed); print '<br /><br />'; } echo '</table>'; echo $pag;//wyswietlenie pager'a print '<br />'; require 'linki.php';?> te dwie linijki pogrubione to linie na które wskazuje błąd. I wyskakuje mi taki błąd: Kod [b]Warning[/b]: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in [b]/home/e/x/d/exdirectory/www/gry-komputerowe.php[/b] on line [b]31[/b] [b]Warning[/b]: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in [b]/home/e/x/d/exdirectory/www/gry-komputerowe.php[/b] on line [b]46[/b] Gdzie tutaj jest błąd, zaznaczam że na localhoscie działa bezproblemu, a po wrzuceniu na serwer już nie ![]() Ten post edytował ExPlOiT 10.10.2007, 10:44:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po pierwsze: uzywaj wlasciwego bbcode. W tym przypadku PHP
Po drugie: kazde mysql_query zmien na:
a dowiesz sie gdzie masz blad -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heheh dzięki nospor jesteś wielki, miałem bardzo głupi błąd w skrypcie pobierałem z tabeli internet a w bazie jest Internet.
P.S. twoja klasa to niezły kawał dobrej roboty ![]() Ten post edytował ExPlOiT 10.10.2007, 11:22:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:30 |