![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 3 Dołączył: 27.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie wiem czy był już gdzieś ten temat poruszany, ale zastanawiam się jak powinny wyglądać tabele dla prostego rozkładu jazdy, tj: T: przystanki początkowe: +nazwa +opis etc T: ulice: + nazwa + opis etc + czas jazdy w jedna strone + czas jazdy w drugą strone T: przystanki końcowe: + nazwa + opis T: powiazania: + id1 //przytanek pocz + id2 //ulica + id3 //przystanek końcwoy Jest to szczególny i nietypowy układ... ale takie coś mnie interesuje - i jak teraz znaleźć czas jazdy pomiedzy przystankiem początkowym a przystankiem końcowym, zakładając ,że jedziemy przez różne przystanki pocz i końcowe? Da się to zrobić w takim układzie? A jak to wyglada na profesjonalnych rozkładach (grafy) ? -------------------- W chwili wolnego zapraszam na gry Dla każdego coś się znajdzie;)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak juz zrobil bym jedna tabele przystanki
ja zrobim bym tak. [tabela trasa] #id nazwa [tabela przystanek] #id nazwa [przystanki na trasie] #id id trasy id przystanku kolejnosc - kolejnosc przystanku na trasie czas - czas przejazdu do kolejnego przystanku |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:46 |