![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tu pewnien skrypt:
Ma on w razie kiedy wszystkie zmienne POST są puste wyświetlić formularz 2, a kiedy jakaś zmienna nie zostanie podana ma on wyświetlić formularz nr.1. A kiedy wszystko będzie podane ma wykonać polecenie które będą w miejscu gdzie jest teraz "wszystko OK". ale nie chce za zadne skarby świata wyświetlić 1 formularza kiedy nie wszystkie dane sa podane a reszta działa dobrze. Wie ktoś co jest nie tak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
W pierwszej instrukcji zamiast OR daj AND.
EDIT: Odwrotnie, w drugiej instrukcji muszą być same AND. Ten post edytował webdicepl 9.10.2007, 20:43:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież pola typu submit nie są wysyłane do tablicy POST. To nie jest żadne pole tylko zwykły przycisk. Po co chcesz sprawdzać coś co nie istnieje ? Chryste, ale kombinuesz. Tak nie lepiej? :
Ten post edytował em1X 9.10.2007, 23:11:54 -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Przecież pola typu submit nie są wysyłane do tablicy POST. To nie jest żadne pole tylko zwykły przycisk. Po co chcesz sprawdzać coś co nie istnieje ? Mylisz się, jeśli tylko nadasz takiemu polu nazwę (name="costam") to zostanie wysłane. Wykorzystuje się to gdy chcesz zrobić dwa przyciski submitujące w jednym formularzu i później chcesz rozróżnić który był wciśnięty. -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mylisz się, jeśli tylko nadasz takiemu polu nazwę (name="costam") to zostanie wysłane. Wykorzystuje się to gdy chcesz zrobić dwa przyciski submitujące w jednym formularzu i później chcesz rozróżnić który był wciśnięty. Dzięki wielkie bo już wiem czego brakuje, nazwy przycisku wysyłania ![]() em1X podoba mi sie twój skrypt dlatego go zastosuje ale lekko go ubogacę ponieważ chcę aby podczas braku jednej ze zmiennych i istnieniu "submit" wyświetliło taki tekst: "wszystkie pola muszą być podane!" Dziękuje za pomoc wszystkim ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co kombinujesz z tym submit ?
![]() ![]() ![]()
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
po co kombinujesz z tym submit ? ![]() ![]() ![]() Po to:
Może da się to i winny sposób osiągnąć ale jak dla mnie ten jest całkiem OK ![]() Ten post edytował PlayRoll 10.10.2007, 19:51:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 22:22 |