![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam was jeśli ktos mi odpowie to prosze wykasowac ten temat . Bo będzie chyba niepotrzeby , pisze dla tego ze nie wiem co znacza {} w manualu nic nie znalazłem albo zle patrzałem
przykład
Co maja oznaczać return "{$this->producerFirstName}". " {$this->producerMainName}"; {} w returnie , echo itd bo te nawiasy wogole sie nie wyswietlaja wieć jaka one funkcje pełnia ?
Powód edycji: dodalem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według mnie nawiasy klamrowe oddzielają nazwę zmiennej od tekstu, który jest przy niej.
Jednak nie przeczytałem tego w poradniku/manualu czy książce, ale sam wydedukowałem, więc... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tez sam do tego doszedłem ,ale nigdzie na ten temat nic nie znalazłem , czy to nie dziwne ?.Nadal bede szukał bo to dość interesujące i wiecej coś o tym sie dowiedzieć by można
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale co w tym dziwnego? wszystko jest opisane w manualu
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
@dzesi - poco tworzyć topic, który chcesz za chwilę usuwać?
Przenoszę na Przedszkole -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Po to żeby sie dowiedzieć , nie sądzę żeby komuś było to potrzebne
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra po krótce wyjaśnię po co są magiczne { oraz }.
Ten kod działa tak: znak cala czyli " informuje interpreter php ahaaa czyli teraz będzie łańcuch o kurde w dodatku muszę go dokładnie przeanalizować, bo może sa w nim zmienne ale narazie wyswietlam ciąg. ooo znak dolara świetnie mamy zmienną ok znalazłem całą nazwę zmiennej $obiekt i pod nią podstawię wartość kryjącą się pod nią, a potem wyświetlę reszte łańcucha. Zatem PHP nie uważa, że $obiekt->zmienna to zmienna, a uważa samo $obiekt za zmienną. Aby zmienić to standardowe myślenie musimy użyć właśnie { oraz }. Gdy teraz damy:
To PHP się domyśli, żę PEŁNĄ nazwa zmiennej to $obiekt->zmienna i poprawnie ją obsłuży. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście to samo możnaby zapisać w postaci
i byłoby to lepszym rozwiązaniem, jeśli chodzi o wydajność... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:59 |