![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
W najblizszym czasie kupuje skrypt, a raczej caly portal CMS ma WYŁĄCZNOŚĆ. Jak prawnie ma to wygladać? Jakie dokumenty musze miec, zeby jednoznacznie stwierdzaly ze skrypt jest moją włąsnościa? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podpisane przez autora oświadczenie (pewnie jako fragment umowy) że zrzeka się na Twoja korzyść praz majątkowych (i/lub autorskich) i traci niniejszym prawo do dysponowania oprogramowaniem. Łącznie ze sprzedażą kopii innym.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 10 Dołączył: 6.07.2007 Skąd: opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
według polskiego prawa nie da się zrzec praw autorskich a jedynie majątkowych, dlatego należałoby załączyć klauzulę, że skrypt został napisany na wyłączność i autor nie będzie go rozprowadzał/powielał w całości lub fragmentach
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak tez chce zrobic. Ale jak powiazac taki tekst bezposredno ze skryptem, zeby mi pozniej ktos nie poweidzial, ze sobie to sam dopisalem...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 10 Dołączył: 6.07.2007 Skąd: opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myślę że bardziej chodziło o konkretny skrypt (w sensie źródła), można oczywiście do umowy dodać załącznik z wydrukowanym źródłem skryptu aby się zabezpieczyć przed takim problemem
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 20:45 |