![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam..
Mam problem z połaczeniem sie z bazą. Zrobiłem prostą stronkę do połączenia się z bazą: CODE <?php $uchwyt_polaczenia = pg_connect("dbname=mydb user=postgres"); if (!$uchwyt_polaczenia) { echo "Błšd połšczenia z PostgreSQL"; } else { echo "Połączenie OK"; } ?> ale w żaden sposób nie mogę otrzymać połączenia. Utworzyłem oczywiście wcześniej bazę o nazwie 'mydb' w katalogu /BAZA/data, który wcześniej wskazalem za pomocą 'initdb -D /BAZA/data' Prawdę mówiąc nie wiem co jeszcze należy skonfigurować? Dopiero zaczynam więc jeszcze nie wiele wiem..proszę o pomoc i wyrozumiałość... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2007 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie wiem na jakim systemie masz bazę PostgreSQL ale może poszukaj informacji w logach dlaczego się nie możesz połączyć. Ja musiałem zmieniać ustawienia w plikach pg_hba.conf i postgresql.conf na serwerze (dystrybucja Mandriva). Pozd Alpork. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj na początek :
ini_set('display_errors', 1); ini_set('error_reporting', E_ALL); to Ci wypisze błąd jaki masz Ten post edytował sf 13.11.2007, 11:12:54 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 20:16 |