![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Skąd: 3Miasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a więc zacznę od kodu:
Mam problem który jest dość powszechny ale nie znalazłem jeszcze na niego odpowiedzi.. Chodzi o kodowanie. Text do pliku internet.txt wpisywałem ręcznie więc kodowanie pliku txt jest inne niż strony. Czy jest opcja żeby taki ręcznie wpisany plik prze konwertować za pomocą jakiegoś programy na iso-8859-2, bądź czy istnieje opcja aby wczytując dane zmieniać je na format który mnie interesuje ![]() ![]() docelowo dane do pliku będą wpisywane z formularza i myślę że problem zniknie, ale czy na ten czas można jakoś to konwertować ![]() ![]() Ten post edytował powker1 9.10.2007, 08:46:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
http://pl.php.net/manual/pl/ref.iconv.php
Pozdrawiam. ahh Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 06:53 |