![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 17 Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam bazę danych z logami jak zrobić aby wyświetlić ostatnie logowania wszystkich użytkowników z grupy użytkowników: z kolumny session_bus to grupa session_sak to członkowie wszystkich grup i potrzebuję wyciągnąć ostatnie logowania wszystkich członków z danej grupy session_time ustawiłem tak, że jako liczba może być użyta do sortowania.
kilka prób i narazie bez efektów |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najlepiej chyba zrobic select do tabeli uzytkownikow posortowany po ich grupach i w nim dac subselect do tabeli session order by session_time desc z limit 1
to troche lame ale zadziala inny sposob subselect z session do session ale z przyrowaniem do max(session_time)
cos w tym stylu, nie mam 100% pewnosci ze sie nie pomylilem w zapytaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 17 Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki sprawdze, potrzebuję tego do dalszej części opracowania na pewno sięprzyda
Ten post edytował Chrom 9.10.2007, 14:54:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:30 |