![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Próbuje zrobić skrypt który po wpisaniu wyniku ze spotkania sam doda do tabeli dane takie jak: mecze rozegrane, punkty, bramki strzelone, stracone itp. mam taki problem, za pomocą explode() wyciągam sobie i przypisuje do zmiennych drużyne1, drużyne2, bramki pierwszej drużyny, bramki drugiej drużyny, wyświetlam print_r i jest wszystko oki - wszystkie zmienne dobrze przydzielone, potem łączę się z bazą danych wyszukuje wszystkich danych dla drużyny pierwszej i w tym miejscu wywala mi błąd Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in c:\usr\apache\httpd\html\index.php on line 22 proszę o pomoc bo nie mogę sobie z tym poradzić
Ten post edytował Oscar_83 7.10.2007, 22:06:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mówi błąd, linia 22 popraw:
Poza tym jeśli nie używasz nawiasów klamrowych po if to interpreter php sprawdza w warunku tylko pierwszy wiersz po if a resztę wykonuje nie zwracając co warunek zwróci więc u Ciebie wszystko co masz po if ($bramka1 > $bramka2) zawsze się wykona oprócz pierwszej linii - właśnie zapytanie tego gdy $bramka1 <= $bramka2 i będziesz miałe wtedy kolejne błedy tym razem zwrócone z mysql w całym ifie dodaj klamry
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem wszystko i teraz wyskakuje mi błąd
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE druzyna='Warmiak Łukta'' at line 1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Skąd: zewsząd :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm.. to może problem z czytaniem polskich znaków? sprawdź ten kod bez polskich znaków.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:38 |