![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 1 Dołączył: 21.11.2006 Skąd: Ozorków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
szukałem odpowiedzi w google i na forum, ale żadna nie odpowiadała w całości na mój problem. Mam tabelę 'strony' w bazie. W tabeli jest kolumna 'menu' Za pomocą formularza dodajemy stronę, z radiobuttonów do wyboru wybieramy jeden, np. ten o nazwie "Dolne" i zapisuje sie to wszystko do bazy danych. Menu, które mamy do wyboru to: Dolne, Gorne, Prawe, Lewe, Nigdzie. I tak to wszystko się zapisuje do bazy, nie jako id danego menu, a jako taki właśnie ciąg liter. Dalej mamy formularz edycji tego wszystkiego. Jak mam zrobić aby w formularzu edycji pobierało z bazy nazwe menu, ktore obecnie jest wybrane i pokazywało zaznaczenie na odpowiednim radio? Swoją drogą gdyby ktoś potrafił rozwiązać jeszcze problem pobrania kilku zaznaczeń z bazy, np. gdyby nie było radio tylko checkbox, też byłby bardzo wdzięczny. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. -------------------- Wykonujemy strony www, wśród naszych produktów są także system rezerwacji online oraz system monitorowania pozycji w wyszukiwarkach
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 7 Dołączył: 12.10.2006 Skąd: Newcastle Upon Tyne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak to dziala na selekta np: gdzie $object['PAYMENT_METHOD']; jest pobierane z bazy. Na radio bedzie podobnie ![]() -------------------- Portfolio
Windows Vista Business SP1 DELL VOSTRO 200, Intel Core2 DUO E4600 2.4GHz, 3 GB RAM, ATI Radeon HD 2400 Pro, Screen DELL 22" Pomogłem ci -> Kliknij "Pomógł" -> Dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:25 |