![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 4 Dołączył: 16.02.2007 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Napisałem skrypt (jesli mozna to tak nazwać). Który po w pisaniu adresu do pliku np http://forum.php.pl/szukaj.php ma pokazac jego kod! Ale nie działa!
index.html id.php
czemu to nie działa?? -------------------- "This isn't Miami..., This isn't Music! This is power!!"
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
lub
file czyta po linijce ![]() Ten post edytował matix 6.10.2007, 22:01:05 -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 22 Dołączył: 19.09.2007 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą funkcji file(), wczytujesz zawartość pliku w postaci tablicy, której kolejnymi elementami są kolejne linie pliku. Zamień tą funkcję na np. get_file_contents() i będzie śmigać.
Pozdrawiam! PS. matix oczywiście ma rację, wypadałoby się jeszcze pozbyć znaków specjalnych (htmlspecialchars). Użycie htmlspecialchars(get_file_contents()) jak najbardziej wskazane ![]() Ten post edytował Nattfarinn 6.10.2007, 22:03:58 -------------------- Code should run as fast as necessary, but no faster; something important is always traded away to increase speed.
-- R. Pattis |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy ten skrypt powinien działać na inne pliki niż te na serwerze z tym skryptem? Bo mi nie chce działać:/
mam błąd: Kod [b]Warning[/b]: file_get_contents(http://www.linuxinfo.yoyo.pl) [[url="http://www.zarcik.yoyo.pl/function.file-get-contents"]function.file-get-contents[/url]]: failed to open stream: Connection refused in [b]/var/www/sites/yoyo.pl/z/a/zarcik/a.php[/b] on line [b]2[/b]
-------------------- LINUX
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 4 Dołączył: 16.02.2007 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
thx wam, mniej wiecej o to chodziło, ale nadal nie czyta mi lini php jak jest po miedzy html
-------------------- "This isn't Miami..., This isn't Music! This is power!!"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 4 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien czy to to, ale chyba odwołałeś się do strony która zwróciła 404 i to spowodowało błąd.
Edit: kod php możesz przeczytać tylko i wyłącznie gdy masz do niego dostęp, czyli praktycznie tylko do tego co leży na twoim serwerze. Ten post edytował Istalacar 7.10.2007, 10:23:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 22 Dołączył: 19.09.2007 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadal nie czyta mi lini php jak jest po miedzy html I nigdy nie będzie. W ten sposób (jak zresztą prawie każdy inny) możesz wyświetlić tylko i wyłącznie prezentację strony w internecie (czyli dokładnie źródło tego co zobaczysz wchodząc na nią). Nie jest to, bogom dzięki, złodziej kodu źródłowego leżącego po stronie serwera. Zanim zapytasz o ten "prawie każdy inny" powiem od razu, że te sposoby zaś wymagają haseł dostępu do serwera. -------------------- Code should run as fast as necessary, but no faster; something important is always traded away to increase speed.
-- R. Pattis |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety niezależnie od tego na jaką stronę wchodzi się występuje ten sam błąd...
wrzuciłem na inny serwer to wychodzi błąd: Kod Warning: file_get_c in /virtual/m/y/mydisco.pl/szukaj/a.php on line 2 Czyli to jest to samo ;/ w zasadzie to próbowałem wrzucić ten skrypt na kilka serwerów i zawsze z jednakowym skutkiem... Ogólnie mam problemy z file_get_contents... ;/ działa tylko na pliki lokalne EDIT: A jednak działa! ale na ovh.. Ten post edytował edi_smooth 7.10.2007, 19:37:39 -------------------- LINUX
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:46 |