![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dopiero zaczynam z PHP, wiec prosze o wyrozumialosc.
Problem mam z przekazaniem zmiennej do nastepnej strony. na pierwszej stronie mam taki kod: echo '<a href="strona2.php?id ='.$zmienna['user_id'].'">edytuj</a><br>'; i w adresie widze ze zmienna jest przekazywana, http://localhost/pehap/strona2.php?id%20=2 problem mam z jej odczytaniem. Z tego co wiem zmienna id powinna byc dostepna w tablicy GET. ale niestety $my_id =$_GET[id']; to nie działa co wiec zrobic zeby miec ta liczbe (w tym przypadku, jak wiadac '2' ) Ten post edytował capricorn 6.10.2007, 20:10:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<a href="strona2.php?id=".$zmienna['user_id']>edytuj</a><br>
no i odczytujesz: $_GET['user_id']; Ten post edytował c3zi 6.10.2007, 19:46:56 -------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
@c3zi - aleś dowalił...
![]() @capricon - masz tam spację w ?id[spacja]= - to nawet widać po linku. Usuń ją. Pozdrawiam. Aha. Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rzeczywiscie spacja.. dzieki ;-)
duzo robie w AS..i dopiero zaczynam z PHP i MySQL. . wrazliwosc na blady typu brak srednika czy spacja..poprostu mnie rozwala Dzieki jeszcze raz. POZDRO! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Cysiaczek Nie rozumiem [-; Wkleiłem właśnie bez spacji ...
-------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|
|
|
![]()
|
|
Mialbym jeszcze jedno pytanie odnosnie przekazywania zmiennych.
Jezeli przekazuje zmienne w formularzu.. czyli przekazuje je naciskajac przycisk wyslij np. <form action="strona2.php" method="GET"> <input type=text name=f1> <input type=submit value="Wyślij"> </form> do strony strona2.php zostaje przeslana zmienne f1 rowna to co wpiszemy w polu formularza. Jak teraz zrobic zeby razem ze zmienna f1 dodatkowo jeszcze wyslac zmienna $id? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<input type="hidden" name="id" value="'.$id.'">
druga opcja to zastosowanie sesji -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Prosiłem - nie poprawiłeś.
Zamykam. Temat zostanie poownie otwarty, gdy otrzymam (lub inny moderator) propozycję poprawnego tematu na PW. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:23 |