![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy topic pasuje ale...
po ponownym zinstalowaniu apacza(win) i php nie dziala mi obsloga formolazy tzn: z tego co wiem aby np. wypisac wprowadzone dane z formulaza trzeba napisac cos takiego: "echo $nazwa" $nazwa=nazwa danego pola; u mnie to nie dziala!! wiem ze to podstawy ale ja jestem jeszcze zielony... -------------------- A bus station is where buses stop. A train station is where trains stop. On my desk is a work station...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2002 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli masz php 4.2.X to w domyslnej konfiguracji zmienne przesylane przez formularz ( <form method="get/post" ...> )
znajduja sie w tabliy $_POST lub $_GET w zaleznosci od metody. Kod <form method="post"'>
<input type="hidden" name="var1" value="wartosc1"> </form> w php var1 bedzie sie znajdowac w $_POST[var1] to samo sie tyczy $_COOKIE dla ciasteczek i $_SESSION dla sesji |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To prawdopodobnie jest spowodowane domyslnym wylaczeniem autorejestracji zmiennych globalnych.
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=604&hi...registerglobals -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie wiem czy topic pasuje ale...
po ponownym zinstalowaniu apacza(win) i php nie dziala mi obsloga formolazy nie dziala bo uczyles sie z kiepskich kursow badz dennej ksiazki. przykro mi. jesli w formularzu masz pole "nazwa" to po submicie bedziesz mial dostep do zmiennej $HTTP_POST_VARS['nazwa'] (a w nowszych php $_POST['nazwa'] ) badz $HTTP_GET_VARS['nazwa'] (i analogicznie $_GET['nazwa']) - zaleznie od tego czy formularz uzywal metody (method="..") post czy get. -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:04 |