![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanko: mam plik csv. Wczytałam go sobie za pomocą funkcji fgetcsv(). Wyświetla mi się cała zawartość. Super! Czy da się z poziomu php i mając do dyspozycji tylko ten plik csv jakoś posortować zawartość tego pliku? Np. mam kolumny imie;nazwisko;adres i z poziomu php chcę tak zrobić by wyniki były posortowane wg np. imienia?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz do manuala funkcja Sort
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra, ale przecież jak wyświetlam zawartość pliku csv to każdy wiersz jest osobną tabelą. W dodatku u mnie to wygląda tak, że ten array ma tylko jedną wartość i klucz:
Jak po 100 osobnych tablicach zrobić sortowanie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest wielowymiarowa tablica. Można ją posortować za pomocą usort" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (pisane z palca, przeróbka manuala, więc mogę się pomylić:)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ja to zrobiłam w końcu tak:
Zastanawiam się tylko, dlaczego jak odwrócę kolejność warunków w ostatnim if'ie to ta funkcja nie działa? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 03:25 |