![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytając wszystkie posty na tym wątku nie natrafiłem na problem podobny do mojego. Dlatego też pisze z prośbą o pomoc.
Mam 2 pliki: - jeden w formacie HMTL (kodowanie UTF-8, zapisany również w tym kodowaniu w edytorze) - drugi to skrypt php przetwarzający ten plik Dokument HTML wczytuję w skrypcie php poprzez Tablica jest zasilana poprzez wartość z pola input typu file zewnętrznego pliku HTML. Następnie kopiuje z niego wybrane węzły do nowego dokumentu tworzonego poprzez . Potem wybrane dane z takiego dokumentu XML kopiuję do bazy z pomocą
W bazie (podgląd phpMyAdmin) znaki polskie są wyświetlane jako krzaczki dwu znakowe (nie znaki zapytania). Wszystko ustawiłem na UTF-8 (komenda set bazy MySQL, plik my.ini, metody porównywania napisów w bazie itd.). Tam gdzie było można na UTF-8_polish_ci. Dane z bazy wyciągają sie poprawnie z polskimi znakami. Jedyny problem to podglądanie ich w bazie poprzez phpMyAdmin gdzie nie widać polskich znaków. Kodowanie w przeglądarce oczywiście ustawione na UTF-8 podczas podglądu w phpMyAdmin. W czym może tkwić problem? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:08 |