![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich na forum.
To jest moj pierwszy post i mam do was pytanie. Chciałbym zrobić wyszukiwarke do sklepiku internetowego opartego o Ajax z funkcją suggest. Miała by ona działać w następujący sposób: wpisuje literke pojawia się uzupełnienie nazwy danego autora, produktu itp. Gdy juz wyświetli się interesująca mnie nazwa klikam na nią i zostaję przekierowany na konkretną stronę z danym produktem lub autorem badź kategoriami Sklep jest oparty o Mysql i PHP w wersjach 5, szablon Smarty. Jestem laikiem w Ajaksie. Widziałem coś podobnego w książce "Ajax i PHP interaktywne aplikacje internetowe" ale tu zostaje przekierowany na strone php.net z opisem funkcji php. A mnie interesuje zeby przekierować na konkretną stronę np.: autora produkutu, kategorii lub wyświetliła się strona z konkretnym produktem. Czy jest to możliwe do wykonania. Muszę pewnie stworzyć tabelę w bazie z wszystkimi nazwami autorów, produktów oraz kategorii, czy powinienem stworzyć nową oddzielną bazę danych gdzie przez JavaScript odbywały by się przekierowania do tej bazy lub konkretnych stron autorów(kategorii) i produkutów, ale nie jestm pewien. Prosiłbym o pomoc jak to wykonać, zaczynając od mysql , php i na ajax skonczywszy. Jeśli jest to możliwe interesuje mnie kod z góry dziękuję i pozdrawiam. Ten post edytował wampo 12.10.2007, 18:20:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:33 |