![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy da sie jakos w uzyciu mysqli zwrocic SQL ostatniego zapytania?
raport bledow z serwera mysql malo mi mowi (Wyrwany z kontekstu) a ja chcialbym zobaczyc cale zapytania z podstawionymi zmiennymi z gory dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
się zapisuje wszystkie zapytania, które wykonujesz... potem się przechwytuje błędy php.. ( http://pl2.php.net/manual/pl/function.rest...ror-handler.php ) i sobie implementujesz obsługę tego błędu, właśnie tutaj dajesz by wyświetlił ostatnie zapytanie
![]() ![]() Ten post edytował sf 5.10.2007, 07:12:35 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zgadza sie tylko to:
"dajesz by wyświetlił ostatnie zapytanie" ja nie wiem jak wyglada to zapytanie po przetworzeniu przez PHP, np. "SELECT * FROM " . $tabela nie wiem jak wyglada to zapytanie po podstawieniu $tabela, oczywiscie echo mnie nie interesuje bo to ma mi raportowac na e-mail a nie wypisywac klientowi na ekran ![]() oczywiscie to byl mega banalny przyklad bo w rzeczywistosci mam mase takich konkatenacji Twoj pomysl jest calkiem OK tylko chodzi mi o samo przechwycenie ostatniego wykonanego SQL-a w danym rządaniu do serwera obsluge bledow juz mam $db->query() or die..... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 120 Pomógł: 2 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
skoro chcesz, aby każde zapytanie, jakie wysłano do bazy wysyłać Ci mailem, to osobiście zrobiłbym w ten sposób
tylko, czy jest sens, aby każde zapytanie skierowane do bazy wysyłać sobie na mail? |
|
|
![]()
|
|
ale ja mam takich zapytan w aplikacji ponad 100, teraz edycja bezkonfliktowa kazdego z nich zajelaby mi pare dni :|
licze bardziej na cos w stylu $db->last_query() bo wtedy wrzucam to w obsluge bledow i wysyla mi automatycznie ostatnie wykonane zapytanie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie.. zrób sobie otoczkę na bazę danych. Ja na przykład zawsze korzystam z tego samego:
tylko php5
co daje:
Ten post edytował em1X 5.10.2007, 13:37:54 -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:22 |