![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 15.02.2006 Skąd: Zakrzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Już na wstępie przepraszam za moje lamerstwo, ale jakie jest - każdy widzi i nic na to nie poradzę. Przechodząc do senda sprawy, dorwałem wtyczkę do obsługi OpenID w Symfony - sfOpenIDPlugin. Niestety jest ona słabo udokumentowana (a może tak ma być bo jest beznadziejnie prosta?) i nie widzę wielu przykładów jej użycia. Zainstalowałem, dopisałem sfOpenIDAuth gdzie trzeba w settings.yml mojej aplikacji, a mimo to jeśli próbuję wedle skąpego Readme stworzyć klasę dziedziczącą (w jednym z modułów aplikacji) z BasesfOpenIDAuthActions jak jest przykazane, wywala mi się że nic o takiej klasie nie wie. Możliwe że to beznadziejnie banalna sprawa, ale jako początkujący w te klocki nie mogę jej właściwie rozpracować. Przydałoby się jakie wsparcie, gdyż nie znalazłem żadnego konkretnego przykładu użycia tej wtyczki, a przydałaby się. No, chyba że jest na to lepsza metoda... Z poważaniem Juzef -------------------- Linux is like wigwam: no gates, no windows, apache inside.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mogę tego znaleźć tego teraz w dokumentacji, a wydaje mi się, że gdzieś było. Niestety, te klasy pluginów trzeba ładować ręcznie. Zawsze możesz jeszcze dziedziczyć po tej klasie: sfOpenIDAuthActions.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 15.02.2006 Skąd: Zakrzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm.... dziedziczyć to ja właśnie próbowałem, ale po instalacji tego jako plugin, w stworzonym wcześniej module nie miałem do tej klasy dostępu mimo licznych kombinacji. Czyli jak można to do działania w miarę kulturalnie doprowadzić? Zwykłym chamskim include() podpiąc klasę gdzie jej potrzeba, czy to zbyt prostackie?;]
-------------------- Linux is like wigwam: no gates, no windows, apache inside.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 19:02 |