Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [Symfony] OpenID
Juzef
post 4.10.2007, 19:27:35
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie
Już na wstępie przepraszam za moje lamerstwo, ale jakie jest - każdy widzi i nic na to nie poradzę.
Przechodząc do senda sprawy, dorwałem wtyczkę do obsługi OpenID w Symfony - sfOpenIDPlugin. Niestety jest ona słabo udokumentowana (a może tak ma być bo jest beznadziejnie prosta?) i nie widzę wielu przykładów jej użycia. Zainstalowałem, dopisałem sfOpenIDAuth gdzie trzeba w settings.yml mojej aplikacji, a mimo to jeśli próbuję wedle skąpego Readme stworzyć klasę dziedziczącą (w jednym z modułów aplikacji) z BasesfOpenIDAuthActions jak jest przykazane, wywala mi się że nic o takiej klasie nie wie.
Możliwe że to beznadziejnie banalna sprawa, ale jako początkujący w te klocki nie mogę jej właściwie rozpracować. Przydałoby się jakie wsparcie, gdyż nie znalazłem żadnego konkretnego przykładu użycia tej wtyczki, a przydałaby się. No, chyba że jest na to lepsza metoda...
Z poważaniem
Juzef

--------------------
Linux is like wigwam: no gates, no windows, apache inside.
Go to the top of the page
+Quote Post
destroyerr
post 4.10.2007, 21:04:20
Post #2

-----

Nie mogę tego znaleźć tego teraz w dokumentacji, a wydaje mi się, że gdzieś było. Niestety, te klasy pluginów trzeba ładować ręcznie. Zawsze możesz jeszcze dziedziczyć po tej klasie: sfOpenIDAuthActions.
+Quote Post
Juzef
post 4.10.2007, 21:32:03
Post #3

-----

Hmm.... dziedziczyć to ja właśnie próbowałem, ale po instalacji tego jako plugin, w stworzonym wcześniej module nie miałem do tej klasy dostępu mimo licznych kombinacji. Czyli jak można to do działania w miarę kulturalnie doprowadzić? Zwykłym chamskim include() podpiąc klasę gdzie jej potrzeba, czy to zbyt prostackie?;]

--------------------
Linux is like wigwam: no gates, no windows, apache inside.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 12.06.2025 - 19:02