![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
w moim skrypcie mam zrobiona walidację na podstawie klasy. Działa to tak: dane z formularza przesyłane są do pliku który decyduje o formie sprawdzania (AJAX, lub php) klasie sprawdzana jest poprawność danych.
po czym (jeśli jest php) zwracana jest strona na jaką należy się udać. Problem polega na przekazaniu pliku z formularza do kolejnego kroku w którym są zapisywane informacje do bazy, ma być wysyłany plik itp. O ile łatwo jest zapamiętać wartość pól input za pomocą sesji to pliku zapamiętać się nie da probowałem przypisać całą tablicę $_FILES itp. ale nie odniosło to skutku. Jest jakiś sposób by plik zapisać ten plik w taki sposób - na razie robie to w klasie po przejściu pozytywnie walidacji, burzy to jednak całą moją ideę :/ Mam nadzieję , że nie jest to zbyt skomplikowanie wyjaśnione zmęczony jestem w pracy ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a więcej szczegułów bo jakoś nie chce to działać, jak zserializuje tablica $_FILES, chyba plik tymczasowy jest usuwany zaraz po przejściu na następną stronę.
Ten post edytował exman 5.10.2007, 08:17:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie da sie przekazac uploadowanego pliku na kolejne strony.
Musi zaraz po uploadzie taki plik gdziez zapisac w swoim katalogu a w jakims polu hidden (tudziez w sesji) trzymac informacje o tym przeniesionym pliku. Po przejsciu przez wszystkie strony bedziesz mogl sie do niego dobrac. Oczywiscie jesli ktos przerwie przechodzenie do kolejnych stron to ci tak plik smiec pozostanie. Musisz wiec co jakis czas czyscic tamten katalog -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można też spróbować zgrać plik tymczasowo do bazy danych z identyfikatorem sesji pod warunkiem, że nie będzie za dużo ważył...
-------------------- Code developer
tel.: +39.041.2750223 mob.: +39.340.5081178 e-mail: m.luberda@arzanadv.it Arzanà S.r.l. - web marketing - komunikacja - serwisy www |
|
|
![]()
|
|
Ok. dzięki za pomoc.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:54 |